Antena 3 CNN Actualitate Copii ucişi de epidemia de viroză

Copii ucişi de epidemia de viroză

Copii ucişi de epidemia de viroză
27 Ian 2007   •   13:12

Un copil de cinci ani, din judeţul Constanţa, a murit în urma unei insuficienţe respiratorii acute, după ce cu 6 ore înaintea decesului, medicii de la spital au stabilit că starea acestuia nu este gravă şi l-au trimis acasă, cercetările urmând să stabileascã dacă este vorba de o culpă medicală. Un alt copil de 6 luni a murit în Caraş Severin, iar medicii bănuiesc că avea viroză respiratorie, dar răspunsul va veni doar după efectuarea necropsiei. Fetiţa a avut febră mare. Mama a dus-o la spitalul din Reşiţa, dar medicii nu au mai putut face nimic.

Vineri, două şcoli din Buzău au fost închise, după ce aproape 100 de elevi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii şi nu au mai putut veni la cursuri.

De altfel, autorităţile sanitare au anunţat măsuri deosebite şi în spitalele din Bucureşti. Avalanşa de viroze din ultima vreme a dus la instituirea de măsuri dure, accesul în spitale fiind limitat. La spitalul Universitar, zeci de oameni au aşteptat chiar şi câte o oră la intrare până să ajungă la rudele bolnave. În ciuda vociferărilor, regulile rămân reguli. Cel puţin pentru moment, în secţiile de terapie intensivă, pediatrie, nou-născuţi şi hematologie vizitatorii nu mai intră. Restricţii sunt şi pentri personalul medical.

Medicii şi asistentele nu intră decât cu masca la gură şi botoşi în picioare în secţiile unde stau internaţi bolnavi cu viroze, gripă sau cu imunitatea scăzută. Au fost luate şi alte măsuri de precauţie, ca de exemplu ştersul pe picioare pe covoarele îmbibate cu dezinfectant de la intrare. Măsurile rămân momentan valabile, chiar dacă numărul de viroze e în scădere în Bucureşti. Specialiştii spun că variaţiile mari de temperatură din ultima vreme pot duce la apariţia unei epidemii.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close