Antena 3 CNN Actualitate Copiii români, o problemă în Franţa

Copiii români, o problemă în Franţa

Copiii români, o problemă în Franţa
01 Feb 2007   •   08:47

O altă vizită importantă la Bucureşti! Premierul Franţei, Dominique de Villepin, a venit în Capitală. Este cea de-a doua vizită a unui oficial european în România, după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Primul a venit şeful guvernului italian, Romano Prodi. Dominique de Villepin a avut întrevederi cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu şi cu preşedintele Traian Băsesecu. Subiectul principal pe agenda discuţiilor este problema imigranţior români şi bulgari.

Premierul Tăriceanu a precizat că România este într-o fază de dezvoltare economică mult accentuată. Primul ministru român speră că vârful de migraţie a românilor în UE a trecut şi, întrucât salariile sunt în creştere în ţara noastră, numărul celor care pleacă va scădea. Trebuie să reţinem oamenii în ţară pentru că în momentul de faţă de nivelul şomajului este de 5%, în unele zone chiar de 1-2%. România se confruntă deja cu un deficit al forţei de muncă.

De asemenea, premierul Tăriceanu şi omologul său francez au semnat un nou acord privind repatrierea copiilor români găsiţi neacompaniaţi în Franţa. În 2002, 1.000 de adolescenţi români trăiau în Franţa din cerşit sau din mici furturi. După integrarea României în Uniunea Europeană, copiii români care sunt găsiţi cerşind sau comiţând infracţiuni vor răspunde potrivit legislaţiei ţării unde săvârşesc fapta.

UPDATE: Premierul francez a precizat că jumătate din minorii români interpelaţi de poliţia franceză în 2006 au fost implicaţi în diverse delicte. Franţa continuă lupta îmotriva reţelor criminale şi proxenetismului care afectează minorii originari din România. În rest, de Villepin este sigur că România va fi printre primele ţări în Europa. ?Puteţi conta pe Franţa pentru a vă da tot sprijinul, de exemplu, pentru controlul frontierelor?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close