Antena 3 CNN Actualitate Craiova. Un alt copil muşcat de maidanezi a ajuns la spital

Craiova. Un alt copil muşcat de maidanezi a ajuns la spital

Craiova. Un alt copil muşcat de maidanezi a ajuns la spital
Sursa foto: Foto: thedentonlawfirm.com
de M.Z.    |    23 Sep 2013   •   15:52
Un adolescent de 14 ani din Craiova a ajuns la spital, luni, după ce a fost muşcat de un câine fără stăpân, în apropierea bazei sportive Voinţa din oraş, unde alerga alături de mai mulţi copii de la un club de box. 
 
Mario Petcu, în vârstă de 14 ani, membru al clubului de box CSM Olimpia, alerga împreună cu mai mulţi colegi sportivi în jurul bazei sportive, iar la un moment dat a fost atacat de un câine, care l-a muşcat de antebraţul drept. 
 
"Băiatul era la alergare, la antrenament, cu alţi copii, când a fost atacat de un câine", a declarat Marcel Petcu, tatăl copilului, potrivit Mediafax.
 
În urma incidentului, adolescentul a fost dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde a fost vaccinat şi va rămâne internat timp de câteva zile, sub supravegherea medicilor. 
 
Echipele de la ecarisaj au mers în zona bazei sportive unde a avut loc incidentul, iar după aproximativ 15 minute au capturat câinele l-a atacat pe băiat. Maidanezul va fi transportat în adăpostul de la Breasta. 
 
Autorităţile locale din Craiova estimează că în municipiu există aproximativ 7.000 - 8.000 de câini fără stăpân, numărul acestora fiind în creştere permanentă în ultimii ani, iar în medie zilnic ajung la spital cinci persoane muşcate de câini.
 
Incidentul vine după ce, astăzi, o fetiţă de 3 ani a fost desfigurată de un câine.

 
În Bucureşti există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân, iar posibilitatea municipalităţii de a caza în adăposturi aceste animale este mult mai mică decât numărul de animale aflate în libertate, arătau iniţiatorii proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local.
 

Pe 2 septembrie, un copil în vârstă de patru ani a murit, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

 

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close