Antena 3 CNN Actualitate Companiile auto care au au anunţat cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii

Companiile auto care au au anunţat cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii

Două companii auto au anunțat că vor acorda angajaților cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii.

Companiile auto care au au anunţat cele mai mari creşteri salariale din ultimele decenii
Sursa foto: Gettyimages | Fahroni
de Ioana Mircea    |    23 Feb 2023   •   12:14

Giganții japonezi din industria auto, Toyota și Honda, au anunţat că au convenit să acorde angajaţilor lor din Japonia cele mai mari creșteri salariale din ultimele decenii. Măsura are rolul de a-i proteja pe angajați de efectele inflației.

Cifrele oficiale publicate luna trecută au arătat că rata inflației din Japonia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Reprezentanții Toyota au anunțat că vor satisface cererile sindicatelor privind salariile și bonusurile. Nu au fost oferite detalii, însă salariile vor avea cea mai mare creștere din ultimii 20 de ani.

Koji Sato, noul președinte al Toyota, a declarat că speră ca măsura să aibă un impact pozitiv asupra întregii industrii auto din Japonia și „să conducă la discuții sincere între sindicate și conducerea fiecărei companii".

Citeşte şi: Prima mașină de spălat din România, inventată de un hunedorean. Cum arată și cât este de veche

De asemenea, compania Honda a anunțat că va majora salariile cu 5%, marcând cea mai mare creștere din 1990 până în prezent și o majorare peste rata inflației din Japonia. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că banii în plus vor fi distribuiți în special angajaților tineri.

Toyota și Honda nu sunt singurele companii din Japonia care anunță că vor majora salariile. La începutul anului, premierul Japoniei, Fumio Kishida, a cerut firmelor să majoreze salariile pentru a ajuta persoanele care luptă cu creșterea prețurilor. Solicitarea a fost ascultată de companii din diferite domenii de activitate care au mărit salariile propriilor angajați, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close