Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul crimei de la Mangalia! Avocatul Loredanei: ”Starea ei nu este bună!”

Răsturnare de situație în cazul crimei de la Mangalia! Avocatul Loredanei: ”Starea ei nu este bună!”

Răsturnare de situație în crima din hotel care a îngrozit România.

de Cătălina Buzoianu    |    11 Aug 2023   •   14:46

Pe Loredana, tânăra care și-a omorât cea mai bună prietenă, o așteaptă ani grei de carceră. Dacă magistrații nu vor da dovadă de clemență, atunci ar putea să își petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.   

Avocatul care i-a preluat însă cazul, pro bono, speră ca pedeapsa să fie mai mică. Susține că Loredana, provine dintr-un mediu social dezorganizat, în care violențele și bătăile erau la ordinea zilei, ea însăși fiind o victimă acestui mediu.  

Citește și: Adevăratul motiv al crimei de la Mangalia: ”Autoarea a explodat, pur şi simplu, şi nu a mai putut să se stăpânească”

De când a fost reținută de polițiști, Loredana și-a recunoscut vina. A declarat că regretă fapta și a precizat că nu a fost conștientă de ceea ce a făcut. De acest lucru vrea să se folosească acum și avocatul apărării. A anunțat că va cere o expertiză psihiatrică. În plus vrea și anchetă socială. Și asta pentru că Loredana, provine dintr-un mediu destul de violent. Tatăl obișnuia să o bată și pe ea și pe mama dar și pe ceilalți frați. Ba chiar Loredana, copil fiind, ar fi intervenit într-un astfel de conflict între părinți, când tatăl ar fi vrut să o lovească pe mama cu un cuțit.  

”Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze”

”Starea ei nu este una bună, începe să conștientizeze din ce în ce mai mult gravitatea faptelor. Acesta este și motivul pentru care nici măcar nu a contestat măsura preventivă și a înțeles că trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol.  

Citește și: ”Nu mă ating de ea, se tot foiește! Nu vrea să răspundă!” Noi mesaje între criminala de la Mangalia și iubitul fetei ucise

Asta în ciuda faptului că ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație și datorită faptului că este un copil care chiar de curând a fost într-o oarecare măsură abuzat. 

Noi solicităm a se administra probe, inclusiv să se efectueze o anchetă socială cu privire la persoana ei și din ce mediu provine, iar pe de altă parte să se efectueze o expertiză psihiatrică care să ateste dacă a avut suficient discernământ la momentul săvârșirii faptei”, a declarat Cristian Ion, noul avocat al Loredanei.  

”Eu cred că ceea ce o enerva, era faptul că era perfectă”

Psihologii criminaliști cred însă că Loredana a avut discernământ în momentul în care a comis crima. Așa se explică și faptul că ulterior a dat dovadă de sânge rece, când a pus-o în valiză pe prietena ei, a dus-o în parc iar mai apoi s-a întors la locul crimei, a curățat locul, a aruncat și arma crimei iar în final s-a odihnit puțin pentru ca să meargă la serviciu.  

”Eu cred că ceea ce o enerva, era faptul că era perfectă. Avea prieten, era cuminte, frumoasă, învăța să se facă polițistă. Cealaltă cred că fuma, bea alcool, fuma iarbă, umbla cu nu știu câți. Discernământul există. Are discernământ pentru că fata aceea a stat mult muribundă, s-a zbătut acolo o jumătate de oră. După ce a aplicat lovitura de grație, cam în jumătate de oră și-a dat duhul. Trebuie să fii diabolic să faci așa ceva”, este de părere Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist. 

Cât despre mediul violent din care provine Loredana, aceiași specialiști susțin că ar fi putut să o influențeze, însă nu să o determine neapărat să recurgă la un astfel de gest. Cel mai probabil cele două și-au reproșat reciproc anumite lucruri, chiar asta a deranjat-o atât de tare pe Loredana, încât a decis să îi dea o lecție. 

Citește și: ”Am început să tremur, am luat cuțitul...”. Gestul Alinei care a scos-o din minți pe Loredana, în noaptea crimei

”Normal că în mediul în care trăiau alcoolismul este sport național. Violența domestică este o chestiune generalizată. Dacă ea a asistat la aceste bătăi și a fost victimă și a intervenit între părinți, ce pățesc copiii aceștia, traumatizați... Au două alternative. Ori ajung un ”yes man”, ca Alina, supusă, smerită, sau ajung ca Loredana, nu mai sunt un ”yes man” ci un agresor. Ele se tot certau, se contraziceau și când se certau, Alina i-o fi reproșat ceva, iar o jignire de genul acesta declanșează un mecanism de răzbunare. I s-a pus pata”, mai spune Liviu Chesnoiu. 

La audieri, Loredana a explicat cu lux de amănunte cum și-a ucis prietena. Iar detaliile pe care le-a dat i-au îngrozit și pe polițiști.  

Atenție, urmează informații cu un puternic impact emoțional!

”După ce am înjunghiat-o, Elenei (Alinei, n.red.) îi curgea sânge din gură și din rana făcută cu cutitul horcăia, motiv pentru care am încercat să îi pun mâna la gură să nu se audă în celelalte camere. A durat aproximativ o jumătate de oră până a decedat. După ce a decedat am luat valiza Elenei (Alinei, n.red.), am scos hainele ei, întrucât avea bagajul deja făcut, si cu greu am introdus-o în valiză. Am luat valiza și am ieșit din hotel pe la ieșirea din spate și am folosit liftul ca să cobor”, a povestit tânăra. 

Citește și: ”Sunt terminat! Vreau să renunț la tot, sunt în stare de șoc!” Mărturia taximetristului care a preluat-o pe criminala de la Mangalia de la hotel

După ce a abandonat trupul fără viață al Alinei în parc, sub o bancă, Loredana s-a întors la hotel. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere din parc. Odată ajunsă din nou în camera, Loredana a început să curețe locul și a încercat să scape și de arma crimei.  

”M-am deplasat pe jos până la hotelul unde eram cazată și am început să fac curățenie în cameră, ștergând urmele de sânge de pe mochetă și de pe perete și am luat lenjeria și hainele murdare de sânge și le-am pus într-un sac de plastic. Acest sac l-am dus dimineață, în jurul orei 10:00, în tomberonul hotelului. Cuțitul îl pusesem sub salteaua patului meu iar după ce am dus sacul mai sus menționat mi-am amintit și de cuțit, l-am luat și l-am ambalat într-un sac din plastic de culoare galbenă pentru găleata de gunoi și l-am dus la ghena hotelului”, explică ea.  

Pedeapsa în cazul faptei de omor calificat poate merge până la 20 de ani de închisoare, însă avocatul care o apără pe Loredana speră ca aceasta să nu primească mai mult de 8 ani. 

×
Subiecte în articol: crima din Mangalia mangalia crima avocat
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close