CSM atacă libertatea de exprimare

de M.Z.    |    07 Iun 2013   •   14:14
CSM atacă libertatea de exprimare Foto: oocenter.com
CSM vrea verificarea jurnaliştilor Antena 3, pe care îi acuză că au făcut presiuni asupra justiţiei. 

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de trustul Intact, care prin Antena 3 a declanşat o campanie "susţinută, agresivă" împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar şi a unor magistraţi.

Sesizarea Inspecţiei Judiciare are în vedere, în special, discursul moderatorilor şi al unora dintre invitaţii emisiunilor postului Antena 3, care," în calitate de formatori şi vectori de opinie, au depăşit limitele de disciplină a discursului public, cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei, ca putere a statului", se arată în comunicatul de presă al CSM.


Adrian Ursu, despre demersul CSM: Eu îl aşteptam de câteva zile

"E un comunicat întârziat, eu mă aşteptam de câteva zile ca şi doamnele Hăineala şi Ghica să-şi facă datoria faţă de sistemul pe care îl servesc, aşa că mă miră întârzierea", a comentat ironic jurnalistul Adrian Ursu, vineri, la Antena 3.


Oana Stănciulescu: Ce nu trebuia să spunem, că a fost antedatat comunicatul DNA?

În replică la demersul CSM, Oana Stănciulescu, jurnalist Antena 3, a răspuns retoric: "Ce nu trebuia să spunem, că a fost antedatat comunicatul DNA? Să vină să ne spună doamna Hăineală (Oana Hăineală, preşedintele CSM - n.r.) ".


Mircea Badea: E foarte posibil să încerce toate mizeriile, inclusiv luarea licenţei de emisie

"E foarte posibil să încerce toate mizeriile care se pot încerca, inclusiv luarea licenţei de emisie. (...) Dar sunt liberi să considere ce vor ei, că de-aia au murit nişte tineri în decembrie 1989, pentru libertate şi exprimare", a comentat Mircea Badea, vineri, la Antena 3.
 Pe 31 mai, directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile după ce magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea DNA de arestare, deşi la dosar nu există nicio probă a şantajului.

Pe 30 mai, în urma unei operaţiuni declanşate de DNA, directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condus la sediul instituţiei, sub pretextul unor audieri.

Vineri, Alexandrescu a fost chemat din nou la DNA pentru declaraţii.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a dezvăluit la Antena 3 mecanismul incredibil prin care a început urmărirea penală a directorului Antena 1. 

Potrivit lui Mateuţ, au fost suficiente numai câteva ore ca de la plângerea administratorului RCS&RDS să se ajungă la mandatul de urmărire şi interceptări. Asta după ce un procuror de la Parchetul General a hotărât să se ocupe de caz, în condiţiile în care în prealabil îl refuzase, considerând că nu este de competenţa sa.


Comunicatul DNA cu privire la directorul Antenei Group, ANTEDATAT pe site-ul instituţiei. Radu Tudor: "Dacă nici asta nu e premeditare..."
 
 
 
 
 

Parteneri
x close