Antena 3 CNN Actualitate CSM sancţionează şapte procurori ineficienţi

CSM sancţionează şapte procurori ineficienţi



CSM sancţionează şapte procurori ineficienţi
29 Ian 2007   •   18:25

Aproape 25.000 de dosare mai vechi de un an zac nelucrate la parchetele din România. Inspectorii CSM au propus comisiilor disciplinare sancţionarea a şapte procurori, din cauza activităţii ineficiente. Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au analizat activitatea a 27 de parchete din România. După şase luni de la controlul precedent, situaţia nu s-a schimbat prea mult. În continuare procurorii nu rezolvă plângerile care ajung pe masa lor cu celeritate. Campioni la plângeri mai vechi de un an nesoluţionate sunt procurorii de la Bucureşti, cei de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi cei din Constanţa.

Inspectorii CSM spun că o parte dintre cauzele care au dus la întârzierea anchetelor sunt obiective. Expertizele sau constatările tehnico-ştiinţifice de natură tehnică, financiar-contabilă sau traseologice ajung la anchetatori cu întârziere, iar unii dintre infractori sunt de negăsit. Bineînţeles sunt şi cauze de natură umană. Mai exact au fost descoperiţi procurori care cu bună ştiinţă nu şi-au făcut treaba. Inspectorii CSM au propus sancţionare a şapte dintre cei care lucrează la parchetele de la Bucureşti, Ploieşti sau la Craiova. Acestea nu sunt singurele propuneri făcute în urma analizării raportului.

Printre cei care au beneficiat de neatenţia procurorilor se află un apropiat al Cămătarilor - Adrian Cereale, un fost poliţist implicat într-un jaf armat, Marius Ţita - luptător K1, acuzat de şantaj, fostul director al Credit Bank Dolj acuzat de luare de mită sau primarul din 2004 al municipiului Topliţa, Nicolae Banciu cercetat pentru abuz în serviciu. În plus - proxeneţi, tâlhari sau hoţi. Conducerea Ministerului Public nu a comentat până la această oră concluziile raportului şi nu a anunţat dacă va lua vreo măsură.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close