Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actorul Ştefan Radof a murit. Scenaristul avea 77 de ani

Actorul Ştefan Radof a murit. Scenaristul avea 77 de ani

Actorul Ştefan Radof a murit. Scenaristul avea 77 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Mar 2012   •   10:30

Actorul Ştefan Radof, în vârstă de 77 de ani, a murit, miercuri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din cauza unui stop cardiorespirator, informează Agerpres.

Radof a fost internat marţi seară la Spitalul Floreasca, la Secţia de Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Ştefan Radof era actor român, scenarist şi autor al mai multor volume de versuri.

Radof a fost actor al Teatrului Nottara din anul 1965, iar printre spectacolele pe care le-a jucat se numără "Antigona" de Jean Anouilh, "Petru Rareş" de Horia Lovinescu, "Viziuni flamande" de Michel de Ghelderode, "Hamlet" şi "Timon din Atena" de W. Shakespeare, "Livada de vişini" de A.P. Cehov şi "Nora" de Ibsen.

Actorul s-a ocupat şi cu poezia, profesoratul şi politica. În legislatura 1992-1996, Ştefan Radof a fost senator de Ilfov, din partea Convenţiei Democrate.

În 2004, Ştefan Radof a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Cavaler, de preşedintele Ion Iliescu, "în semn de apreciere pentru îndelungata şi fructuoasa activitate artistică, pentru dăruirea şi talentul puse în slujba artei spectacolului şi a teatrului românesc".




×
Subiecte în articol: actor deces
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close