Antena 3 CNN Actualitate Cultură Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Familia a acceptat să-i doneze organele. Ema salvează cinci vieți

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Familia a acceptat să-i doneze organele. Ema salvează cinci vieți

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Familia a acceptat să-i doneze organele. Ema salvează cinci vieți
Sursa foto: foto: Teatrul Radu Stanca Sibiu
28 Oct 2019   •   21:39

Teatrul românesc este lovit de o nouă tragedie. O actriță tânără, talentată a încetat din viață. Ema Vețean era actriță la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu și avea 38 de ani. Doar 38 de ani.

"Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019. Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen", se arată într-o postare a teatrului sibian.

„Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, se arată în mesajul lui Constantin Chiriac, Director general - Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Ema ajută cinci oameni

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc, luni, o intervenție chirurgicală complexă de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București - de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Cluj-Napoca -  de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant, Renal respectiv din Croația – Klinička bolnica Dubrava, Zagreb, scrie Tribuna.

Echipa de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, coordonată de dr. Dragoș Chiriță a prelevat ficatul și plămânii, echipa din Cluj coordonată de către dr. Dan Pop a prelevat rinichii donatorului, iar cea din Croația, coordonată de către dr. Robert Blažeković, cordul donatoarei.

De asemenea, a fost recoltată și corneea, de către o echipă de medici din Sibiu.

O clipă de neatenție blestemată

Ema Vețean a murit luni în urma unui accident rutier petrecut în 22 octombrie, la Cristian. Atunci, ea a traversat neregulamentar și a fost lovită de un autoturism condus spre Sibiu de către un localnic în vârstă de 65 de ani. Actrița a fost în comă până luni noaptea, când s-a instalat moartea cerebrală. 

×
Subiecte în articol: teatru
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close