Antena 3 CNN Actualitate Cultură Apartamentul în care a locuit Jimi Hendrix va deveni muzeu (VIDEO)

Apartamentul în care a locuit Jimi Hendrix va deveni muzeu (VIDEO)

Apartamentul în care a locuit Jimi Hendrix va deveni muzeu (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
25 Aug 2010   •   23:26

Apartamentul din centrul Londrei în care a locuit legenda muzicii rock Jimi Hendrix va deveni muzeu. Mii de turişti sunt aşteptaţi să îi treacă pragul din 18 septembrie, dată care marchează 40 de ani de la decesul artistului.

Expoziţia a avut loc în locuinţa din Londra care a aparţinut celebrului chitarist. Aici vor fi prezentate obiecte personale ale acestuia, haine purtate în timpul concertelor, printre care o jachetă portocalie şi o pălărie purtată pe scena festivalului Isle of Wight, în 1970, fotografii, însemnări şi manuscrisele versurilor din melodiile sale. Bineînţeles, nu lipseşte celebra chitară electrică Gibson Flying V.

Organizatorii evenimentului speră să adune astfel suficiente fonduri care să le permită  să renoveze apartamentul care a aparţinut artistului şi pe care vor să-l transforme în expoziţie permanentă.

Iniţiatorii expoziţiei spun că vor să scoată în evidenţă în primul rând cine a fost omul Jimi Hendrix, nu atât artistul din spatele lui.

Tot în cadrul expoziţiei va fi prezentată o copie a certificatului de deces. Artistul s-a stins din viaţă în camera unui hotel londonez, pe 18 septembrie 1970, pe când avea doar 27 de ani.

În 2003, Jimi Hendrix a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Expoziţia va fi deschisă publicului timp de 12 zile, luna viitoare.



Observator


×
Subiecte în articol: expozitie apartament Londra muzeu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close