Antena 3 CNN Actualitate Cultură Artă regală! Tablouri în acuarelă pictate de prinţul Charles, prezentate într-o expoziţie online

Artă regală! Tablouri în acuarelă pictate de prinţul Charles, prezentate într-o expoziţie online

Artă regală! Tablouri în acuarelă pictate de prinţul Charles, prezentate într-o expoziţie online
de S.T.    |    20 Apr 2013   •   20:55

Un număr de 130 de tablouri în acuarelă pictate de prinţul Charles al Marii Britanii sunt prezentate într-o expoziţie inedită, considerată cea mai mare expoziţie online cu opere realizate de un membru al casei regale britanice, informează Daily Mail.
   
Prinţul Charles spune că aceste acuarele reprezintă rezultatul unei combinaţii între pasiunea sa pentru mediul înconjurător şi pasiunea lui pentru pictură.
   
Cele 130 de tablouri în acuarelă realizate de moştenitorul tronului britanic sunt prezentate în expoziţia intitulată "Life in Pictures" şi pot fi vizualizate pe site-ul www.princeofwales.gov.uk.
   
Fiecare pictură a fost aleasă personal de prinţul Charles, iar această expoziţie reprezintă cea mai mare colecţie a operelor sale care a fost vreodată prezentată în public.
   
Picturile reprezintă diverse cadre naturale din jurul reşedinţelor regale Balmoral, Highgrove şi Sandringham, dar şi peisaje din Scoţia, precum munţii Lochnagar.
   
Expoziţia include şi lucrări realizate de prinţul britanic în timpul vacanţelor sale private în Grecia, Elveţia, Turcia şi Tanzania, dar şi câteva schiţe realizate în timp ce se afla la bordul vasului regal HMS Britannia.
   
 
Prinţul Charles a început să picteze în urmă cu câteva decenii, fiind inspirat în anii '70 şi '80 de profesorul său de artă Robert Waddel.
  
El a înfiinţat şi o şcoală de artă care promovează arta desenului.

×
Subiecte în articol: printul Charles
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close