Antena 3 CNN Actualitate Cultură Atelier de invenţii pentru copiii ucraineni refugiaţi în România

Atelier de invenţii pentru copiii ucraineni refugiaţi în România

Pe chipurile copiilor ucraineni refugiaţi în Buzău s-a putut citi, după mult timp, bucuria. Timp de câteva ore au uitat de povara războiului care i-a alungat din casele lor și s-au jucat cu mașinuțe, roboți și au luat parte la câteva experimente științifice. Totul a fost posibil datorită implicării reprezentanților Muzeului Județean Buzău.

Atelier de invenţii pentru copiii ucraineni refugiaţi în România
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2022   •   15:54

Prima oprire a fost la atelierul de invenții, acolo unde atât copiii cât și adulții au putut vedea și simți pe pielea lor efectul electrostatic.

Pentru părinți, cele câteva ore în care copiii au putut uita de drama prin care trec, au fost nepreţuite neprețuite.

"Această expoziţie este foarte interesantă pentu copiii noştri. Ei sunt fericiţi şi noi suntem fericiţi împreună cu ei. Suntem puţin tulburaţi de ce se întâmplă în ţara noastră. Vă mulţumim foarte mult. Este foarte important pentru noi", a spus Ana Tracenko, refugiată din Odesa.

Însoțiți de mame și bunici, copiii cazați de mai bine de o săptămână în Stațiunea Sărata Monteoru, primesc cu bucurie invitațiile autorităților la diverese evenimente, prin care încearcă sa le ușureze viaţa de refugiat.

"Am organizat o ediţie specială a programului nostru anual Jocurile Ştiinţei, un eveniment plin de interactivitate unde cei mici sunt obişnuiţi cu echipamente noi, li se explică noţiuni de fizică şi practic le oferim un moment ludic, dar şi educational in tot acest context tumultos

Săptămâna viitoare, copiii refugiați vor vizita gratuit și Muzeul Chihlimbarului de la Colți, dar și alte locuri din județul Buzău.


 

×
Subiecte în articol: atelier inventii copii refugiati Ucraina Buzau
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close