Antena 3 CNN Actualitate Cultură Balerini refugiaţi din Ucraina, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Balerini refugiaţi din Ucraina, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Cinci balerini refugiaţi din Ucraina au debutat, aseară, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, în spectacolul "Giselle". Momentan, ei au contracte de colaborare şi câştigă 3.000 de lei lunar, până în iunie, cel puţin.

Balerini refugiaţi din Ucraina, pe scena Operei Naţionale Bucureşti
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2022   •   08:51

Balerinii ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, sunt găzduiţi acum de Opera Naţională. Cele două fete şi cei trei băieţi au fost integraţi în spectacolul "Giselle", cu premiera pe 20 martie.

"Dansul este cel mai important pentru mine, pentru că ne-au oprit şi spectacolele şi chiar simplele antrenamente din Ucraina. Dacă nu găsim un loc în care să mergem mai departe, să evoluăm, să ne dezvoltăm, să muncim ca balerini, atunci vom pierde tot ce am dobândit până acum", mărturiseşte Bogdana Alekseeva.

Opera Naţională e în discuţii cu alţi 6 balerini din Ucraina care vor să devină colaboratori.

"Eu mă bucur că ei nu numai repetă aici sau au un loc unde să stea și să doarmă și să mănânce, ci au și un loc unde să muncească. Din fericire, în acest moment suntem în măsură să le facem contracte de colaborare tuturor celor care solicită acest lucru", a declarat Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii.

Balerinii vor fi integraţi şi în alte spectacole, spun reprezentanţii instituţiei.

Aceștia beneficiază din partea Ministerului Culturii de contracte de colaborare de peste doi ani, cu salarii de minim 3.000 de lei lunar.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close