Antena 3 CNN Actualitate Cultură Barcelona interzice burqa în clădirile publice

Barcelona interzice burqa în clădirile publice

Barcelona interzice  burqa în clădirile publice
15 Iun 2010   •   04:00

Barcelona a devenit primul oraş mare din Spania care interzice voalul complet în clădirile publice, precum pieţe sau biblioteci.

Voalurile complete în toate spaţiile publice sunt interzise în oraşe mici precum Lerida şi El Vendrell, care, precum şi Barcelona, sunt în regiunea catalană.

"Barcelona va interzice folosirea burqa, niqab şi alte obiecte ce împiedică identificarea personală în oricare din clădirile publice ale oraşului," se arată într-un comunicat al conducerii din Barcelona .

Cabinetul francez a aprobat, luna trecută, un act ce scoate în afara legii purtarea de niqab sau burqa în public, iar camera inferioară a parlamentului a votat în favoarea interzicerii voalului, provocând reacţii puternice şi dzbateri în Europa.

Primarul din Barcelona, Jordi Hereu, a rezistat în faţa apelurilor de a impune o interdicţie a voalului complet în toate spaţiile publice din oraş, deoarece susţine că este în afara jurisdicţiei guvernării municipale.

"Folosirea burqa şi niqab subminează demnitatea şi libertatea femeilor," arăta Alberto Fernandez, consilier din Barcelona al Partidului Popular.

"Decretul primarului este o măsură pe jumătate, deoarece pe lângă interzicerea acestora în clădirile publice, este necesar a fi interzise şi pe stradă" .

În Spania trăiesc circa 1,4 milioane de musulmani, trei procente din populaţie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barcelona
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close