Antena 3 CNN Actualitate Cultură Castelul Bran a intrat oficial în posesia familiei de Habsburg

Castelul Bran a intrat oficial în posesia familiei de Habsburg

Castelul Bran a intrat oficial în posesia familiei de Habsburg
Sursa foto: castelul bran
18 Mai 2009   •   10:54

Castelul Bran intră, de luni, oficial, în posesia moştenitorilor familiei de Habsburg. Retrocedat arhiducelui Dominic de Habsburg în 2006, castelul a rămas în administrarea statului român pentru încă trei ani. Momentul predării coincide cu o reducere drastică a programului de vizitare a unuia dintre principalele obiective turistice ale ţării noastre.

Potrivit lui Corin Trandafir, avocatul familiei de Habsburg, faptul că se schimbă managementul castelului Bran va aduce mai multe avantaje. ?Se schimbă modul de operare, va fi vorba despre diferenţa care există între managementul privat şi cel public. Se vor face nişte investiţii, să fie renovată casa administratorului, casa de ceai a principesei Ileana, să se facă o terasă. În castel va trebui să facem reparaţii la acoperiş. Proprietarii intenţionează să investească în primii doi ani 400.000 de euro? a spus acesta.

Castelul va fi mobilat de familie, pentru a evoca atmosfera de dinainte de naţionalizare.
În plus, la Bran se vor organiza evenimente private, ?deschise unui grup restrâns de persoane, care îndeplinesc anumite standarde?. Acestea nu vor afecta programul de vizitare, potrivit lui Corin Trandafir, care a arătat că numărul lor nu va depăşi 5-10, pe an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Castelul Bran muzeu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close