Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cea mai cumplită iarnă din România. Marele viscol din 1954 a îngrozit bucureștenii! Cum arăta atunci Piața Universității - GALERIE FOTO

Cea mai cumplită iarnă din România. Marele viscol din 1954 a îngrozit bucureștenii! Cum arăta atunci Piața Universității - GALERIE FOTO

Cea mai cumplită iarnă din România. Marele viscol din 1954 a îngrozit bucureștenii! Cum arăta atunci Piața Universității - GALERIE FOTO
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    15 Noi 2017   •   14:28

CEA MAI GREA IARNĂ DIN ROMÂNIA. De-a lungul anilor, România s-a confruntat cu ierni mai aspre, cu ger și zăpadă viscolită.

CEA MAI GREA IARNĂ DIN ROMÂNIA. Dintre toate episoadele de viscol ce au afectat România, iarna din februarie 1954 a fost cea mai grea.

Cheiul Dâmboviţei în zona Piaţa Unirii din Bucureşti

Autorităţile au fost copleşite de situaţie.

Mijloacele de transport în comun au rămas, pur şi simplu, blocate în zăpadă, iar oamenii au fost nevoiţi să iasă în stradă şi să ajute la deszăpezire.

Bucuresti - iarna anului 1954; acțiune de deszăpezire în zona Piața Universității.

CEA MAI GREA IARNĂ DIN ROMÂNIA. Potrivit statisticilor Administrației Naționale de Meteorologie, în luna februarie 1954 viscolul a lovit România în patru reprize, în perioadele 1-4, 7-9, 17-19 și 22-24.

Vântul a atins viteza cea mai mare — 126 kilometri pe oră! — în București, în răstimpul 3-4 februarie 1954.

CEA MAI GREA IARNĂ DIN ROMÂNIA. Recordul depunerii de zăpadă în 24 de ore — 115,9 l/mp — s-a înregistrat la 3 februarie 1954, la Grivița.

Cel mai gros strat de zăpadă din istoria măsurătorilor ANM a fost consemnat la Călărași: 173 cm, dar troienele au atins 2-5 metri în sud-estul și estul țării.

×
Subiecte în articol: iarnă istorie zapada ninsoare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close