Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cel mai rapid pianist din lume va cânta la Bucureşti pe 15 noiembrie

Cel mai rapid pianist din lume va cânta la Bucureşti pe 15 noiembrie

Cel mai rapid pianist din lume va cânta la Bucureşti pe 15 noiembrie
Sursa foto: Foto: havasi.network.hu
27 Iul 2011   •   15:13

Havasi Balázs, considerat cel mai rapid pianist din lume, va oferi un spectacol grandios, cu 100 de artişti din întreaga lume, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 15 noiembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de Mediafax.
   
Pianistul şi compozitorul maghiar Havasi Balázs vine pentru prima dată la Bucureşti, în cadrul spectacolului Symphonic Red Concert Show. Evenimentul va reuni pe aceeaşi scenă mai mult de 100 de artişti din întreaga lume: peste 50 de instrumentişti, un cor impresionant acompaniat de toboşari japonezi şi 15 solişti.
   
Măiestria celui mai rapid pianist al lumii a fost recunoscută ca atare în noiembrie 2009 când a stabilit un record mondial.

Deţinător a şapte discuri de platină, Havasi a căutat mereu să inoveze reţetă clasică a unui concert de pian, abordând nenumărate stiluri muzicale.
   
Fascinat de combinaţiile inedite de instrumente şi culturi muzicale diferite, Havasi a construit în timp un spectacol eclectic, ce are la bază o suită impresionantă de compoziţii născute dintr-o fuziune de stiluri şi sonorităţi diverse, interpretate magistral de artişti reuniţi din toate colţurile lumii, care prin propria lor cultură reuşesc să dea o amprentă personală fiecărei partituri.

Greu de încadrat în parametrii unui singur stil muzical, creaţia lui Havaşi este sinonimă şi cu apariţia unui nou gen de muzică pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept "world classical music" -  o îmbinare de ritmuri clasice şi pop, new wave şi world music.
   
Symphonic Red Concert Show reprezintă una dintre cele mai grandioase producţii ale momentului, în care imagini inedite însoţesc trăirile muzicale în timp ce sute de lumini pulsează în ritmurile muzicii.
   
Una dintre cele mai mari producţii muzicale găzduite vreodată de scena Sălii Palatului va putea fi văzută pe 15 noiembrie. Biletele vor fi disponibile începând de joi, 28 iulie, şi vor avea preţuri cuprinse între 100 şi 300 de lei.
   
Balázs Havasi este pianist şi compozitor, născut la Budapesta în 1975. Potrivit site-ului artistului, Havsi a crescut cântând la pian, de la vârsta de patru ani, compoziţii clasice, ulterior compunând creaţii proprii şi înregistrând albume de succes cu solo-uri. Pe lângă activitatea în muzică, Havasi a devenit şi un profesionist al boxului thailandez şi are ca pasiuni deltaplanorismul, motociclismul şi maşinile de lux.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close