Antena 3 CNN Actualitate Cultură Celebrităţi pe bicicletă, la gala peliculei "Epoca Prostiei" - un film-avertisment asupra încălzirii globale

Celebrităţi pe bicicletă, la gala peliculei "Epoca Prostiei" - un film-avertisment asupra încălzirii globale

Celebrităţi pe bicicletă, la gala peliculei "Epoca Prostiei" - un film-avertisment asupra încălzirii globale
Sursa foto: Epoca Prostiei
17 Mar 2009   •   12:21

La Londra a avut loc cea dintâi "premieră mondială solară" din istoria cinematografului. Mai multe celebrităţi au folosit biciclete sau alte vehicule ecologice pentru a ajunge la gala unui film-avertisment asupra încălzirii globale.

Filmul regizoarei britanice Franny Armstrong şochează încă de la titlu: "Epoca Prostiei (The Age of Stupid)". În anul 2055, pe un Pământ pustiit de schimbările climatice, un bătrân revede imagini din zilele noastre şi se întreabă de ce omenirea n-a făcut nimic pentru a opri încălzirea globală.

Pentru ca mesajul să fie şi mai clar, premiera a avut loc într-un cort ridicat în centrul Londrei, iar proiectoarele au fost alimentate cu energie solară.

Invitaţii au fost rugaţi să vină doar cu vehicule solare, maşini cu carburant vegetal sau, cel mai bine, pe biciclete. Interpretul principal, Pete Postlethwaite, şi creatoarea de modă Vivienne Westwood s-au supus bucuroşi cerinţelor.

Filmul s-a dovedit a fi foarte convingător pentru vedetele prezente.

"Epoca Prostiei" va fi cu siguranţă un succes comercial, dat fiind că a costat doar 500.000 de euro, obţinuţi din donaţii. Autorii au, însă, un obiectiv mai ambiţios: să creeze un curent de opinie care să oblige guvernele să ia măsuri de reducere a poluării.



Antena 3

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close