Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Dănilă Prepeleac", Mircea Diaconu și Șerban Marinescu, doar cu buletinul la Chișinău

"Dănilă Prepeleac", Mircea Diaconu și Șerban Marinescu, doar cu buletinul la Chișinău

"Dănilă Prepeleac", Mircea Diaconu și Șerban Marinescu, doar cu buletinul la Chișinău
28 Mar 2016   •   15:02

In contextul implinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, cinematografia tarilor surori sarbatoreste prin proiectiile speciale ale filmelor "Danila Prepeleac" si "Doar cu buletinul la Paris", care vor avea loc pe 1, respectiv 2 aprilie, la Chisinau - Centru Cultural "Odeon", in prezenta actorului din rolurile principale ale ambelor pelicule, Mircea Diaconu, si a regizorului Serban Marinescu.

 

Evenimentele vor constitui si un omagiu adus regizorului moldovean Tudor Tataru, care pe 1 aprilie ar fi implinit varsta de 59 de ani, data la care in fiecare an organiza o intalnire cu toti prietenii la studioul de filme folclorice si de comedie "Buciumul", infiintat de acesta in 1992.

Cu aceasta ocazie va fi prezentata pentru prima data varianta masterizata HD a filmului sau, "Danila Prepeleac"(Moldova-Romania, 1996), care s-a bucurat de un foarte mare succes pe ambele maluri ale Prutului. Momentul marcheaza si inceputul demersurilor pentru digitalizarea patrimoniului cinematografic din Republica Moldova, prin care pana in momentul de fata s-a reusit masterizarea HD a mai multor filme, dintre care amintim "Lautarii", "Dimitrie Cantemir" sau "Turnul de lemn".

Pe 2 aprilie, "Doar cu buletinul la Paris" va fi prezentat in premiera in Republica Moldova. Filmul, lansat anul trecut in tara noastra, este o satira la adresa societatii romanesti, tesuta in jurul unui profesor modest de limba franceza, care toata viata a visat sa vada Parisul.
Proiectia va avea loc de asemenea in prezenta lui Mircea Diaconu si a regizorului filmului, Serban Marinescu.
Alaturi de acestia, la evenimente vor fi prezenti si Monica Babuc - Ministrul Culturii din Republica Moldova, cat si alte oficialitati, de asemenea reprezentantii Moldova Film si Carmen Tripadus (Cinemagix ID) – din partea Romaniei.

×
Subiecte în articol: Mircea Diaconu Chisinau
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close