Antena 3 CNN Actualitate Cultură Documente ale scriitorului Ernest Hemingway, făcute publice în Cuba

Documente ale scriitorului Ernest Hemingway, făcute publice în Cuba

Documente ale scriitorului Ernest Hemingway, făcute publice în Cuba
06 Ian 2009   •   16:00

Mai multe fotografii şi cărţi ale lui Ernest Hemingway, care au stat ascunse zeci de ani în subsolul casei scriitorului de lângă Havana, au fost făcute publice, în urma unei decizii luate de autorităţile cubaneze, anunţă Reuters.
Ada Rosa Alfonso Rosales, director al Museo Ernest Hemingway a declarat că majoritatea documentelor nu au fost publicate niciodată şi vor oferi informaţii noi despre cei 21 de ani petrecuţi de scriitor la Finca Vigia, în San Francisco de Paula. Acolo, scriitorul a compus majoritatea operelor sale importante.
Alfonso a mai spus că cercetătorii "vor avea posibilitatea de a studia documente importante, care oferă detalii despre perioada cubaneză a lui Hemingway, ce a fost una importantă şi necunoscută biografilor săi".
Numărul documentelor găsite este de 2.000. Acestea cuprind manuscrise ale unor opere ale sale şi scrisori sau chitanţe de cumpărături, precum şi 3.500 de fotografii şi 9.000 de cărţi.
Printre documente există şi scrisori de dragoste dintre Hemingway şi contesa italiană Adriana Ivancich, considerată a fi modelul după care a fost construit personajul din romanul său "Dincolo de râu şi între copaci".
Jumătate din cele 2.000 de documente au fost conservate şi digitalizate. Cei care doresc să le studieze trebuie să depună o cerere formală. Arhiva nu este încă disponibilă pe internet, dar va fi în curând, a mai precizat Alfonso.
În 1939, Hemingway s-a mutat la Finca Vigia, unde a scris unele dintre cele mai cunoscute romane ale sale: "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Hemingway este laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe 1954. Scriitorul s-a sinucis la vârsta de 61 de ani, în Statele Unite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: documente Havana
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close