Antena 3 CNN Actualitate Cultură Emisiune despre căderea comunismului în România, difuzată de CNN pe 19 decembrie

Emisiune despre căderea comunismului în România, difuzată de CNN pe 19 decembrie

Emisiune despre căderea comunismului în România, difuzată de CNN pe 19 decembrie
Sursa foto: cnn
16 Dec 2009   •   14:26

CNN va difuza în premieră, pe 19 decembrie, emisiunea "Toamna schimbării: România", despre căderea comunismului în ţara noastră, au informat reprezentanţii postului de televiziune într-un comunicat citat de Mediafax. Emisiunea conţine un documentar de o jumătate de oră, precum şi transmisiuni în direct din Bucureşti.

"De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN şi-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei iniţiative ambiţioase - ?Toamna schimbării? - proiect care urmăreşte prăbuşirea comunismului şi impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale şi de Est. Seria de documentare realizată în mai multe ţări se încheie în România, ţară care a trecut printr-o schimbare dramatică de regim în urmă cu 20 de ani", se arată în comunicat.

"În documentar apar, de asemenea, foşti lideri politici precum Mihail Gorbaciov şi George H.W. Bush, dar şi militarii care l-au judecat şi executat pe Nicolae Ceauşescu", mai informează comunicatul.

Emisiunea va fi difuzată în premieră sâmbătă, 19 decembrie, ora 19.30, ora României, şi va fi reluată pe 20, 21 şi 25 decembrie.

Emisiunea abordează teme diverse, de la "Arhitectura românească: o privire din interior asupra Casei Poporului", şi până la "Dacia: filială Renault", în care se va prezenta "surprinzătoarea poveste economică de succes" a companiei româneşti.

În plus, CNN va prezenta interviurile realizate cu doi studenţi români care sunt născuţi pe 21 şi 22 decembrie 1989 . Aceştia vor oferi o perspectivă asupra schimbărilor din România ultimilor 20 de ani şi vor vorbi despre speranţele lor legate de viitor.

Scena muzicală românească este o altă temă a emisiunii difuzate de CNN. Reprezentanţii postului de televiziune au ?participat la înregistrări alături de două nume faimoase - Loredana şi BUG Mafia - pentru a afla cine a avut cea mai mare influenţă asupra lor şi ce mesaje vor să transmită fanilor".


Mike McCarthy, vice-preşedintele departamentului Reportaje şi Programe Speciale al CNN International, susţine că, la 20 de ani de la revoluţie, ?România, chiar dacă nu este ţara promisă, este o ţară care promite".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cnn comunism emisiune
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close