Antena 3 CNN Actualitate Cultură Este cel mai tare discurs din istorie. Dacă ar fi fost respectat, lumea nu ar fi cunoscut criza

Este cel mai tare discurs din istorie. Dacă ar fi fost respectat, lumea nu ar fi cunoscut criza

Este cel mai tare discurs din istorie. Dacă ar fi fost respectat, lumea nu ar fi cunoscut criza
de O.P.    |    30 Mai 2012   •   10:49
Întreaga lume freamătă în faţa crizei economice şi marii lideri se tem de un colaps general. Însă un lucru este uitat de toţi conducătorii: absolut totul din această lume este ciclic.

Criza cu care se confruntă lumea a mai zguduit din temelii marile economii. Ba chiar în Antichitate conducătorii ofereau adevărate lecţii de conducere, de ieşire din situaţii criză, însă actualii lideri sunt prea preocupaţi pentru a se mai uita la trecut.

Un exemplu ne este oferit de Cicero, considerat de istorici ca fiind un om complet - homo universalis. Iată cel mai scurt discurs pe care l-a ţinut în faţa naţiunii:

Bugetul trebuie echilibrat.Tezaurul trebuie reaprovizionat. Datoria publică trebuie micşorată. Aroganţa funcţionarilor publici trebuie moderată şi controlată şi ajutorul dat altor ţari trebuie eliminat pentru ca Roma să nu dea faliment. Oamenii trebuie să înveţe din nou să muncească în loc să trăiască pe spinarea statului”, a declarat Cicero, în anul 55 î.Hr.

 

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close