Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filmul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, marele câştigător al premiilor GOPO

Filmul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, marele câştigător al premiilor GOPO

Filmul "Poliţist, adjectiv", în regia lui Corneliu Porumboiu, marele câştigător al premiilor GOPO
30 Mar 2010   •   10:51

După ce au câştigat trofee pe la marile festivaluri internaţionale, filmele şi actorii din România au fost premiaţi şi de colegii lor de breaslă, din ţară. Gala Premiilor GOPO s-a desfăşurat la Casa Poporului. Iar seara a fost, se pare, a lui Corneliu Porumboiu şi a peliculei sale, "Poliţist, adjectiv".

Cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu. Au fost premiile care i-au adus zâmbetul pe buze regizorului Corneliu Porumboiu.

"Sunt bucuros, vă daţi seama. Ce pot să spun, bucuros şi obosit", a spus regizorul.s

"Poliţist, adjectiv" a plecat de la gala premiilor GOPO cu încă două premii: cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun actor în rol secundar.

Primul i-a revenit lui Dragoş Bucur, pentru modul în care l-a interpretat pe Cristi, un poliţist dintr-un orăşel de provincie, care ajunge să-şi piardă credinţa în lege.

"Mă simt bine, îmi place treaba asta că se dă importanţă festivalului, că lumea a început să ia în serios actoria şi cinematografia românească. Tot inainte!", a declarat Dragoş Bucur.

Cel de-al doilea i-a fost înmânat actorului Vlad Ivanov.

"Mă simt foarte bine, sunt nişte premii foarte importante, mă bucur că se pot ţine în condiţiile actuale", a spus actorul.

Alţi câştigători importanţi au fost Hilda Peter, premiată pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Draga Olteanu Matei care a fost omagiată pentru întreaga carieră şi Andreea Bosneag care a primit premiul "Tânără speranţă".

Observator

×
Subiecte în articol: premii festival
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close