Antena 3 CNN Actualitate Cultură Florin Piersic, la Sinteza Zilei: "Nu cred că eu sunt cel mai iubit actor". Vezi imagini din arhiva maestrului

Florin Piersic, la Sinteza Zilei: "Nu cred că eu sunt cel mai iubit actor". Vezi imagini din arhiva maestrului

Florin Piersic, la Sinteza Zilei: "Nu cred că eu sunt cel mai iubit actor". Vezi imagini din arhiva maestrului
27 Dec 2010   •   23:22

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români, Florin Piersic, a fost invitatul special al lui Mihai Gâdea într-o ediţie inedită a emisiunii Sinteza Zilei, difuzată luni seară. Sub titlul "Eroii generaţiei mele. Florin Piersic, cel mai iubit actor", ediţia i-a oferit maestrului prilejul de a rememora diverse clipe speciale trăite pe scenă.

Florin Piersic susţine că nu se consideră cel mai iubit actor, întrucât de-a lungul carierei sale a avut parte de colegi extraordinari cu care nu s-ar putea compara în faţa publicului român.

"Mă simt atât de jenat cumva pentru că nu pot să-mi imaginez şi nici nu vreau să cred că eu sunt cel mai iubit român, că eu sunt cel mai iubit actor, ştiind, cunoscând, având în dreapta, în stânga şi în faţa mea actori extraordinari pe care i-am avut parteneri, care au fost, poate, unii mai mult decât mine, iubiţi de publicul din România", a explicat maestrul.

"Mulţi dintre cei care au fost colegii mei nu mai sunt. (...) Eu ştiu, simt că nu degeaba sunt chemat în ultima vreme, în ultimii ani. Pentru că mulţi din cei de care îţi spuneam nu mai sunt. Şi atunci, în momentul în care sunt chemat, mă simt cumva obligat să spun că cei care nu mai sunt - şi mulţi din cei care mai sunt - sunt egali cu mine. Aş putea să dau zeci, sute de exemple", a adăugat marele actor.

Florin Piersic: Nu vreau să cred că sunt cel mai iubit actor


În cadrul emisiunii, Florin Piersic a povestit cum s-a desfăşurat prima sa apariţie pe scena Teatrului Naţional. Este vorba despre piesa "Apus de soare", în care a jucat alături de unul dintre idolii săi, George Calboreanu. Maestrul povesteşte cum i-a cerut acestuia în culise să îi acorde mai multă atenţie înainte de singura replică pe care o avea de rostit pe scenă.

Florin Piersic, primul rol pe scena Teatrului Naţional


Amintirile povestite de Florin Piersic au fost însoţite, pe tot parcurul emisiunii, de mai multe înregistrări inedite provenite din arhiva personală a marelui actor. Mai jos puteţi viziona câteva dintre acestea.

Florin Piersic, imagini din arhivă

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close