Antena 3 CNN Actualitate Cultură George Brăiloiu, afaceristul care a cumpărat manuscrisele lui Cioran: Vreau să le donez statului român

George Brăiloiu, afaceristul care a cumpărat manuscrisele lui Cioran: Vreau să le donez statului român

George Brăiloiu, afaceristul care a cumpărat manuscrisele lui Cioran: Vreau să le donez statului român
Sursa foto: Foto: lucadelbaldo.com
08 Apr 2011   •   11:39

George Brăiloiu este românul care a cumpărat tot lotul cu manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran, la finalul licitaţiei care a avut loc, joi, la Paris. Acesta a oferit 405.000 de euro, reprezentând întrega sumă la care s-a ajuns prin licitarea fiecărui obiect în parte.

Omul de afaceri a declarat pentru Antena 3 că a aflat despre licitaţie cu o zi înainte de aceasta şi s-a decis să participe, auzind un academician francez vorrbind despre pericolul de a se "sparge" acest lot.

Ştiind că statul român nu participă la licitaţie, George Brăiloiu s-a decis să cumpere întreg lotul ca privat. În cadrul licitaţiei a câştigat aproximativ 80% din articole, dar s-a folosit de o clauză a licitaţiei pentru a supra-licita o sumă care să permită obţinerea tuturor obiectelor.

După achiziţionarea manuscriselor lui Emil Cioran, omul de afaceri a declarat că intenţionează să le doneze statului, deşi reprezentanţii Ministerului Culturii nu l-au contactat până acum. George Brăiloiu îşi explică gestul drept un sentiment că aşa ar trebui să fie şi se bucură că a avut banii necesari pentru a-l face.

 

×
Subiecte în articol: licitatie
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close