Antena 3 CNN Actualitate Cultură Georges Méliès. Cine este francezul omagiat joi de Google

Georges Méliès. Cine este francezul omagiat joi de Google

Georges Méliès. Cine este francezul omagiat joi de Google
03 Mai 2018   •   00:40

Georges Méliès a fost unul dintre acei oameni în viziunea căruia lumea părea mult mai magică decât este ea de fapt. Nu este uşor să ne dăm seama cum putem să îl numim, iluzionist sau regizor. Georges Méliès este sărbătorit de Google cu un Google Doodle special. Însă, nu este atât de important acest lucru. Cel mai important este faptul că era un visător, credea că magia va dura veşnic. Georges Méliès

Georges Méliès Născut în anul 1861 în Paris, Méliès şi-a primit educaţia în şcoli renumite, însă pentru el era mai important să schiţeze portretele profesorilor decât să fie atent la ceea ce aveau de spus. Era doar un adolescent atunci când a început să creeze marionete din carton pentru reprezentaţiile teatrelor de păpuşi. Părinţii săi doreau ca acesta să înveţe limba engleză, aşa că l-au trimis în Londra pentru a lucra ca funcţionar pentru o familie prietenă. În capitala Marii Britanii, acesta a fost extrem de atras de Egyptian Hall, acolo unde John Nevil Maskelyne punea în scenă numere iluzioniste.

Georges Méliès Când s-a întors în Paris, în anul 1885, împotriva dorinţei tatălui său, a fost admis la Şcoala de Arte Frumoase pentru a studia pictura. În acelaşi an, s-a însurat cu Eugénie Génin şi a intrat în posesia unei zestre însemnate. De asemenea, lucra şi la fabrica de pantofi a tatălui său, al cărei manager a devenit după ce tatăl său nu s-a mai putut ocupa de aceasta.

Georges Méliès Însă, mintea sa era ocupată cu desenul, teatrul şi magia. Vizita regulat teatrul lui Robert-Houdin şi a primit lecţii de magie de la Emile Voisin, care l-a încurajat să îşi susţină propriul spectacol, iniţial la Cabinetul Fantastic din cadrul Muzeului Figurinelor de Ceară Grévin, iar ulterior la Galeria Vivienne.

Georges Méliès În anul 1888, teatrul lui Robert-Houdin a fost scos la vânzare şi, fără să ezite, Méliès a vândut cota sa din cadrul fabricii de pantofi fratelui său, a investit zestrea soţiei şi, astfel, a cumpărat teatrul. Cu toate că acesta era bine echipat, a necesitat căteva lucrări de renovare. Acesta a inaugurat propriile sale iluzii, iar prezenţa în cadrul teatrului creştea considerabil.

sursa: Descopera.ro.

×
Subiecte în articol: Google Doodle Google
Parteneri
Marius Budăi, explicații în scandalul banilor refuzați de profesori
x close