Antena 3 CNN Actualitate Cultură GOOGLE DOODLE. Google îl omagiază pe scriitorul nigerian Chinua Achebe

GOOGLE DOODLE. Google îl omagiază pe scriitorul nigerian Chinua Achebe

GOOGLE DOODLE. Google îl omagiază pe scriitorul nigerian Chinua Achebe
16 Noi 2017   •   17:11

GOOGLE DOODLE.  Google îl celebrează pe scriitorul nigerian Chinua Achebe cu un nou Doodle în ziua în care ar fi împlinit 87 de ani, relatează joi agenţia de ştiri UPI.

GOOGLE DOODLE. Pagina de start a Google aduce un omagiu moştenirii africane a lui Achebe şi prezintă, alături de o reprezentare grafică a autorului, obiecte care trimit la cele mai cunoscute opere literare ale sale.

GOOGLE DOODLE. Chinua Achebe este considerat părintele literaturii africane moderne, opera sa fiind recunoscută pentru faptul că a spus "lumii povestea Nigeriei prin ochii poporului său", scrie Google.

GOOGLE DOODLE. "Personajele sale sunt oameni care cunosc sistemul din interior - persoane precum şeful unui sat ("Things Fall Apart"), preotul ("Arrow of God") sau profesorul ("A Man of the People"). Prin intermediul poveştilor lor, suntem martorii unei Nigerii aflate la răscrucea civilizaţiei, culturii şi generaţiilor", a adăugat compania.

GOOGLE DOODLE. "Things Fall Apart", care a fost publicată de Achebe când avea 28 de ani, povesteşte despre moartea unui etnic igbo din sud-vestul Nigeriei în contextul dominaţiei coloniale britanice din secolul al XIX-lea. Cartea a fost vândută în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume, scrie Time.

GOOGLE DOODLE. "Peniţa sa a adus la viaţă pământul şi tradiţiile Igbo: muzica vieţii de fiecare a zi a satului, anticiparea şi exuberanţa mascaradelor sacre, poveştile celor bătrâni şi onoarea războinicilor, bucuria familiei şi durerea pierderii", a mai scris Google.

GOOGLE DOODLE. Chinua Achebe a murit în 2013 şi a primit prestigioasa distincţie Man Booker Prize în 2007.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Google doodle
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close