Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Ieșirea trenurilor din gară", de Radu Jude și Adrian Cioflâncă, de astăzi în cinematografe

"Ieșirea trenurilor din gară", de Radu Jude și Adrian Cioflâncă, de astăzi în cinematografe

Lungmetrajul documentar "Ieșirea trenurilor din gară", regizat de Radu Jude și istoricul Adrian Cioflâncă, ajunge de astăzi pe marile ecrane din România.

"Ieșirea trenurilor din gară", de Radu Jude și Adrian Cioflâncă, de astăzi în cinematografe
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2021   •   11:36

Filmul va rula la București (Cinema Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco), Bistrița (Centrul Cultural Dacia), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Odobești (Casa de Cultură Odobești), Slobozia (Casa de Cultură Slobozia), Târgu Mureș (Cinema Arta).

"Ieșirea trenurilor din gară" va avea premiera la Timișoara în cadrul festivalului Ceau, Cinema! (15 – 18 iulie 2021).

O proiecție specială este programată la Sibiu pe 28 iulie, în prezența regizorului Adrian Cioflâncă, la Centrul Cultural “Ion Besoiu”, în cadrul evenimentului ESTE Filmul de Miercuri.

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, este distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Lansarea documentarului "Ieșirea trenurilor din gară" marchează cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

"Ieşirea trenurilor din gară" este un film de montaj compus în întregime din fotografii de arhivă şi documente referitoare la Pogromul de la Iaşi din iunie 1941. Prima parte a filmului e alcătuită din fotografii ale victimelor, însoţite pe coloana sonoră de declaraţii şi mărturii despre soarta lor. Partea a doua, mai scurtă, reprezintă un montaj din fotografii realizate în timpul Pogromului, unele dintre ele inedite.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude şi Adrian Cioflâncă, sunetul este realizat de Dana Bunescu, iar montajul de Cătălin Cristuţiu. Producători sunt Ada Solomon, Carla Fotea şi Radu Jude, iar producător asociat este Adrian Cioflâncă.

"Ieşirea trenurilor din gară" este o producţie microFILM şi nomada.solo.

Regizor şi scenarist, Radu Jude a câştigat anul acesta Ursul de Aur la Berlinale cu filmul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc".

×
Subiecte în articol: Radu Jude Adrian Cioflâncă
Parteneri
x close