Antena 3 CNN Actualitate Cultură Inventatorul dispozitivului care a revoluţionat lumea modei, omagiat de Google

Inventatorul dispozitivului care a revoluţionat lumea modei, omagiat de Google

Inventatorul dispozitivului care a revoluţionat lumea modei, omagiat de Google
24 Apr 2012   •   10:18
Google şi-a modificat logoul pentru a-l omagia pe inventatorul fermoarului, dispozitiv care a revoluţionat industria modei. Astăzi se împlinesc 132 de ani de la naşterea inginerului suedez Gideon Sundback.

Noul logo al Google înfăţişează un fermoar interactiv, plasat pe verticală în centrul literelor Google, care par brodate cu aţă de culori diferite.

Gideon Sundback (Otto Fredrik Gideon Sundback) a creat dispozitivul cunoscut astăzi ca "fermoar" între anii 1906-1914, desăvârşind munca altor ingineri, precum Elias Howe, Max Wolff şi Whitcomb Judson, care încercaseră să creeze un dispozitiv de prindere.

Iniţial, Sundback a propus folosirea noului dispozitiv pentru închiderea cizmelor femeilor, noua invenţie fiind folosită şi pentru pantaloni şi rochii abia în anii 1930.

La vremea respectivă, invenţia lui Sundback nu purta numele de "fermoar". Cuvântul "fermoar" a fost popularizat ulterior de BF Goodrich Company, care a folosit la fabricarea produselor sale dispozitivul de fixare creat de Sundback.


 

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close