Antena 3 CNN Actualitate Cultură 80 de ani de la naşterea marelui actor Ion Caramitru

80 de ani de la naşterea marelui actor Ion Caramitru

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați români, Ion Caramitru, ar fi împlinit, astăzi (9 martie), 80 de ani.

80 de ani de la naşterea marelui actor Ion Caramitru
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Mircea Rosca
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2022   •   23:32

"Cu o viață întreagă închinată scenei și o carieră care a influențat profund cultura românească, numele său rămâne echivalentul excelenței.

Actor de teatru și film, dar și regizor, Ion Caramitru și-a pus amprenta pe toate rolurile interpretate sau piesele regizate.

Activitatea sa vastă a fost strâns legată și de UNITER, al cărei președinte a fost din anul 1990, iar între anii 1996 și 2000, a fost și ministru al Culturii.

Începând cu anul 2005, a fost directorul Teatrului Național din București, unde întru onoare și cinste sala mare îi poartă astăzi numele.

Influența sa a depășit granițele țării, iar pentru munca depusă în stabilirea legăturilor culturale britanico-române, Ion Caramitru a fost numit ofițer al Ordinului Imperiului Britanic, în 2005, iar doi ani mai târziu, Ministerul Culturii din Franța i-a acordat titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Statul român i-a oferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, în 2017.

Pentru toate rolurile interpretate în teatru, cinematografie, televiziune sau radio, îți mulțumim, maestre!", transmite Ministerul Culturii pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Ion Caramitru
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close