Antena 3 CNN Actualitate Cultură Jean Constantin, condus pe ultimul drum. Teatrul Fantasio va purta numele actorului (VIDEO)

Jean Constantin, condus pe ultimul drum. Teatrul Fantasio va purta numele actorului (VIDEO)

Jean Constantin, condus pe ultimul drum. Teatrul Fantasio va purta numele actorului (VIDEO)
28 Mai 2010   •   12:32

După o carieră de 50 de ani, marele actor Jean Constantin este condus astăzi pe ultimul drum. Artistul este înmormântat la Cimitirul Central din Constanţa.

Teatrul Fantasio, unde şi-a făcut debutul, va purta de acum înainte numele marelui artist. Totodată, în faţa instituţiei de cultură se va afla un bust al lui Jean Constantin.

Cortegiul funerar a pornit, în jurul orei 11:30, spre Arhiepiscopia Tomisului. Joi seara, oamenii au stat la coadă pentru a-i aduce un ultim omagiu maestrului Jean Constantin. Trupul marelui actor a fost depus în foaierul Teatrului Fantasio din Constanţa.

Mormântul actorului va fi pe aleea principală a cimitirului, lângă cele ale lui Oleg Danovski şi Gelu Manolache.




Locul unde până nu de mult răsunau râsete şi aplauze atunci când Jean Constatin urca pe scenă a fost învăluit joi seară într-o linişte mormântală. Apropiaţi, dar şi simpli admiratori ai marelui artist au venit să îşi ia rămas bun.




Jean Constantin şi-a cucerit publicul, încă de la prima apariţie, în 1957. Rolurile de comedie, în special cele din seria BD, i-au adus celebritatea. Ultima apariţie într-un film a fost chiar în 2010, cu rolul din Poker, de Sergiu Nicolaescu.

Jean Constantin a devenit celebru pentru seria de filme de comedie ?Brigada Diverse", unde a jucat, începând din 1970, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu şi Iurie Darie.

În 1973, a colaborat pentru prima oară cu regizorul Sergiu Nicolaescu în filmul "Nemuritorii". Serialul "Toate pânzele sus", în regia lui Mircea Mureşan, i-a adus un alt rol cu mare priză la public - turcul Ismail.

Ultimele sale filme, Supravieţuitorul, în 2008, şi Poker, în 2010, au fost regizate de vechiul său colaborator Sergiu Nicolaescu.




Antena 3


×
Subiecte în articol: înmormântare actor
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close