Antena 3 CNN Actualitate Cultură Legendara actriță Danielle Darrieux a murit la vârsta de 100 de ani

Legendara actriță Danielle Darrieux a murit la vârsta de 100 de ani

Legendara actriță Danielle Darrieux a murit la vârsta de 100 de ani
19 Oct 2017   •   12:56

Legendara actriţă franceză Danielle Darrieux a murit marţi la vârsta de 100 de ani în casa sa din nord-vestul Franţei, a declarat pentru AFP un apropiat.

Starea sa "s-a deteriorat recent după o mică cădere", a indicat pentru AFP companionul său, Jacques Jenvrin. Actriţa, cu o carieră de peste 100 de filme, sărbătorise împlinirea vârstei de 100 de ani în luna mai.

"În pofida faptului că orbise, era foarte ataşată de viaţă. A primit o vizită pe 4 octombrie, se simţea foarte bine", a povestit acesta.

Arhetip al frumuseţii feminine pentru generaţiile de dinainte de război, Danielle Darrieux a fost protagonista unor roluri de neuitat, cum ar fi cel alături de Jean Gabin în "La Vérité sur Bébé Donge" (1953) sau de Gérard Philipe în "Le Rouge et le Noir" (1954).

Născută la 1 mai 1917 la Bordeaux, Darrieux a jucat pentru oară la vârsta de 14 ani în filmul "Le Bal". Apreciată pentru frumosul său păr blond şi prospeţimea sa jucăuşă, actriţa a jucat în mai multe comedii înainte de a aborda roluri mai dramatice şi de a triumfa în "Mayerling", alături de Charles Boyer (1935).

În paralel, din 1932, ea s-a îmbarcat într-o carieră internaţională care a purtat-o la Hollywood şi pe Broadway.

Din 1969 Danielle Darrieux începe să joace în piese de teatru, în piesele unor autori ca Georges Feydeau, Sacha Guitry sau Marcel Aymé

Danielle Darrieux a fost căsătorită de trei ori, cu Henri Decoin, cu playboy-ul extrem de bogat Porfirio Rubirosa şi cu scenaristul George Mitsinkides, care a murit la începutul anilor '90. Cu acesta din urmă, actriţa a adoptat un fiu, care a decedat la scurt timp după soţul său

×
Subiecte în articol: actriţă
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close