Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu: ”Un an fără Ion Caramitru! Scena culturii românești a devenit mai goală și mai săracă”

Lucian Romașcanu: ”Un an fără Ion Caramitru! Scena culturii românești a devenit mai goală și mai săracă”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj la un an de la moartea marelui actor Ion Caramitru. ”S-a scurs deja un an de când scena culturii românești devenea mai goală și mai săracă”, a scris Romașcanu.

lucian romascanu un an moarte ion caramitru
Lucian Romașcanu: ”Un an fără Ion Caramitru! Scena culturii românești a devenit mai goală și mai săracă” Sursa foto: Florin Ghioca - Theatre Photographer
de Andreea Ştefan    |    05 Sep 2022   •   20:18

”Un an fără Caramitru!

S-a scurs deja un an de când scena culturii românești devenea mai goală și mai săracă. Moartea marelui artist Ion Caramitru a îndoliat o țară întreagă în ziua de 5 septembrie 2021 - o zi neagră pentru România!

Cu o viață închinată scenei și oamenilor săi, cariera sa a influențat profund cultura românească, iar numele său rămâne echivalentul excelenței. A fost actor de teatru și film, regizor, președinte al UNITER din anul 1990, ministru al Culturii între anii 1996 și 2000, iar începând cu anul 2005 director al Teatrului Național din București. Aici, în onoarea și amintirea celui care pentru prieteni a fost Pino Caramitru, iar pentru public un actor al cărui nume nu va fi uitat vreodată, sala mare îi poartă astăzi numele.

Ion Caramitru a fost el însuși o instituție în sine și rămâne un reper și o mândrie pentru noi toți, datorită modului în care și-a pus amprenta asupra culturii României, asupra identității naționale și a valorilor acestei țări.

Gândurile noastre se îndreaptă astăzi, la un an de la fulgeratoarea sa ieșire din scenă, către marele actor Ion Caramitru, către familia sa și către toți cei apropiați!

Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris pe pagina sa de Facebook Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu Ion Caramitru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close