Antena 3 CNN Actualitate Cultură Luminiţa Gheorghiu: "Este foarte important să nu uităm să ne bucurăm"

Luminiţa Gheorghiu: "Este foarte important să nu uităm să ne bucurăm"

Luminiţa Gheorghiu: "Este foarte important să nu uităm să ne bucurăm"
de S.T.    |    02 Sep 2013   •   13:30

Dincolo de a-i fi vizionat filmele, de a fi citit despre ea în ziare şi reviste şi înainte de a fi realizat acest prim interviu cu marea actriţă Luminiţa Gheorghiu, mi-a făcut o deosebită plăcere această documentare. Şi vă mărturisesc sincer că mi-a crescut inima când prima referinţă a fost imdb.com, cea mai mare bază de date internaţională în materie de cinematografie şi televiziune, scrie Ela Crăciun, duminică, pe blogul său.

"Îmi amintesc şi acum că am descoperit-o prima dată în perioada liceului în primul său rol major, cel al Catrinei din “Moromeţii” şi am visat mereu să o întâlnesc(...) Din dragoste pentru film şi pentru o mare actriţă, vă invit să parcurgeţi interviul de mai jos".

Dintre toate filmele pe care le-aţi făcut, care v-a rămas în suflet, care este preferatul dumneavoastă?

Luminiţa Gheorghiu: E ca şi cum m-aţi întreba pe care dintre copiii mei îi prefer. Pe toţi îi prefer, sunt ai mei. N-am cum să nu-mi iubesc filmele în care am jucat, le iubesc pe toate, pentru că sunt parte din mine. Chiar dacă rolurile au fost mai mici şi n-au fost partituri foarte mari, cred că au fost vreo patru sau cinci partituri mari, am participat foarte mult cu sufletul, așa că nu am cum să nu le iubesc pe toate.

Teatru sau film?


Luminiţa Gheorghiu: După părerea mea sunt două feţe ale profesiei de actor, nu mi se pare că sunt profesii diferite. Sunt mijloace diferite, într-un fel. În alt fel, adevărul este punctul forte, important, pe care trebuie să îl ai şi când joci într-un spectacol de teatru şi când faci un film. Eu m-am pregătit să fac teatru, filmul m-a ales şi sunt foarte recunoscătoare pentru acest fapt, dar pentru mine este aceeaşi meserie, şi anume cea de actor. Fie că eşti în faţa camerei, fie că eşti în faţa publicului într-o sală de teatru, este la fel de important şi la fel de dificil.

Credeți că filmul„ Sunt o babă comunistă” ne va repreprezenta peste hotare cu acelaşi succes ca şi “Pozitia copilului”?


Luminiţa Gheorghiu: Vom vedea!(zâmbeşte) E un lucru pe care nu am cum să-l prevăd dinaninte, dar sper asta din tot sufletul.

Vezi întregul interviu pe
http://elacraciun.ro.

×
Subiecte în articol: ela craciun
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close