Antena 3 CNN Actualitate Cultură Maestrul Ion Lucian îşi plânge disperarea: Este necinstit să amputezi salarii. Este ruşinos ce face statul român

Maestrul Ion Lucian îşi plânge disperarea: Este necinstit să amputezi salarii. Este ruşinos ce face statul român

Maestrul Ion Lucian îşi plânge disperarea: Este necinstit să amputezi salarii. Este ruşinos ce face statul român
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Noi 2011   •   23:37
Oameni cărora le datoram foarte mult respect ne arată obrazul. După ce fiscul român i-a târât pe la ANAF ca să le ia drepturile de autor, după ce legea pensiilor i-a obligat să rămână cu un salariu mizer, actorii tânjesc după respectul celor care au decis ce să facă cu banii lor.

Maestrul Ion Lucian şi-a închinat toată viaţa teatrului, iar acum simte că nu i-a mai rămas nimic. A rămas fără pensie după 70 ani de muncă! Acum cere respect! Pentru că doar atât mai poate cere de la statul român din cauza căruia nu mai are voie să joace, din 2009, pentru că a ieşit la pensie.

„Aceasta este cea mai mare ruşine“ pe care ne-o face statul românesc, a spus actorul, în cadrul unei ediţii speciale la Antena 3.

„Este necinstit să amputezi nişte salarii, nişte contribuţii băneşti la munca noastră, dar este de-a dreptul ruşinos când se însuşeşte un drept pe care, de fapt, nu ar avea dreptul statul să îl folosească. Pentru că este dreptul de pensie la care noi am contribuit, în cazul meu 70 de ani, cu cele mai mari cote. Pur şi simplu mi s-a tăiat această pensie care, de fapt, este depunerea mea o viaţă întreagă pentru a avea o bătrâneţe liniştită dacă nu altfel. Aici consider că este un act nefiresc şi bănuiesc că făcut fără prea multă înţelegere. Cu o simplă logică, o simplă aplecare faţă de breasla noastră nu s-ar fi ajuns la această situaţie penibilă“, a declarat actorul Ion Lucian.

Reputatul om de teatru a mai spus că nu mai îndrăzneşte nici măcar să mai dea drumul lacrimilor pentru că „găseşte iarăşi un neica-nimeni să scrie în ziare că a asistat la lacrimi de actor.“

„Văd că nu se întâmplă nimic. Ceea ce înseamnă că ori nu interesează pe nimeni ce se întâmplă cu noi şi degeaba vorbim, ori ni se pregătesc în tăcere nişte sancţiuni mult mai dureroase“, a fost concluzia lui Ion Lucian.

Invitaţi ai Oanei Stancu au mai fost şi actriţa Florina Cercel, Mirela Fugaru, Luiza Ciolac şi Mugur Ciuvică.

 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close