Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mihaela Rădulescu, în război cu pudibonzii din CNA (VIDEO)

Mihaela Rădulescu, în război cu pudibonzii din CNA (VIDEO)

Mihaela Rădulescu, în război cu pudibonzii din CNA (VIDEO)
Sursa foto: Mihaela Radulescu
15 Apr 2009   •   14:15

"La băieţi se cheamă penis. (...) Cum se cheamă la fetiţe?". Aşa a început Mihaela Rădulescu ediţia de Ziua Femeii a emisiunii "Duminica În Familie."

Tema aleasă a fost educaţia sexuală şi complicaţiile care apar în comunicarea dintre părinţi şi copii în raport cu anumite subiecte considerate, încă, de către unii drept tabu.

Limbajul folosit de Mihaela Rădulescu i-a nemulţumit profund pe "pudibonzii" de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), care, în urma ediţiei, au somat postul Antena 1. Membrii CNA au considerat că o emisiune de acest tip ar putea deranja telespectatorii, deşi, în orice stat civilizat, elevii au parte chiar la şcoală de ore de educaţie sexuală.

Probabil că, cei care dictează astăzi în CNA nu au avut parte în tinereţe de astfel de ore informative. Tocmai de aceea, reacţia lor a fost una "pudică", preferând să someze o emisiune în care s-au discutat teme legate de educaţia sexuală, considerând acest lucru un atentat la morala telespectatorilor români. O morală care rămâne "nereperată" într-o mulţime de alte emisiuni deloc educative, care abundă în această perioadă în media.

CE I-A SUPĂRAT PE "PUDIBONZII" DIN CNA


Cât priveşte ediţia emisiunii "Duminica în familie" din 8 martie, încă de la începutul acesteia, Mihaela Rădulescu şi-a anunţat publicul că ?astăzi vorbim despre cum se fac copiii?.

?Ce-am vrut eu să vă ofer astăzi este o emisiune pe care n-am făcut-o niciodată de frică?, a precizat anterior vedeta Antenei 1.

"Vă promit cea mai interesantă şi, aş folosi şi un cuvânt mai greu, excitantă emisiune de făcut copii pe care aţi văzut-o vreodată în România. Dacă nici ?Duminica în familie? nu poate să facă, nu-i aşa, copii în direct, atunci cine? Facem o emisiune educativă, am invitat copii în emisiunea noastră, vrem să vorbim despre asta. Vrem să vedem dacă de 8 Martie femeile primesc flori, da poate şi-un orgasm", se arată în monitorizarea CNA.

Ediţie degajată despre situaţii delicate

În timpul emisiunii, Mihaela Rădulescu a vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă părinţii în momentul în care sunt puşi în situaţia de a le explica copiilor detalii de natură sexuală.

"La băieţi se cheamă penis. Sincer, se cheamă aşa. Aţi învăţat, da? (...) Toate manualele de psihologie spun că nu e bine să-i învăţăm pe copiii noştri greşit, să le spunem că se cheamă nu-ştiu-cum. Trebuie să le arătăm un atlas, să le povestim, să ştie exact cum stau lucrurile. Ei bine, am foarte multe prietene, mame de fetiţe. Cum se cheamă la ele? Dacă nu ne uităm în carte.

Vă spun cu ce am crescut eu, cum ar veni, pe strada mea: duduie, păsărică, tutu. Eu ştiu cum se zice la manual, dar nu putem să găsim un termen mai frumos pe care să-l putem preda copiilor noştri?", şi-a continuat vedeta Antenei 1 monologul.

Drept răspuns, unul dintre invitaţi a sugerat varianta: "Bogăţia femeii".

Acest dialog nu a fost pe placul "pudibonzilor" de la CNA. Unul dintre membrii instituţiei a catalogat tentativa de educaţie sexuală drept una penibilă.


MIHAELA RĂDULESCU LA EMISIUNEA DUMINICA ÎN FAMILIE DIN 8 MARTIE


Reacţia Mihaelei Rădulescu: Este jenantă atitudinea pudibondă şi ipocrită

În replică, Mihaela Rădulescu a catalogat atitudinea "pudibondă" a unora dintre membri CNA drept "jenantă şi ipocrită".

?Mi se pare lipsit de profesionalism să ai păreri personale despre o emsiune TV atâta timp cât rolul tău acolo, pe bani publici, e să te abţii de la a-ţi mărturisi public preferinţele sau antipatiile?, a declarat Mihaela Rădulescu pentru Gândul.

?Le-aş da-o exemplu pe celebra Oprah Winfrey care, la o oră de maximă audienţă, ca şi mine, a vorbit femeilor şi adolescentelor din America despre cele trei tipuri de orgasm şi le-a rugat să-şi învingă teama de a pune întrebări despre sex?, a adăugat aceasta.

În concluzie, Mihaela Rădulescu susţine că ediţia respectivă a fost mai mult decât decentă.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: mihaela radulescu CNA
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close