Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, după moartea lui George Banu: "Un exemplu profesional demn de urmat pentru noi"

Ministrul Culturii, după moartea lui George Banu: "Un exemplu profesional demn de urmat pentru noi"

"George Banu a avut o activitate impresionantă și se situează în panoplia marilor personalități ale acestui popor", a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, după decesul unuia dintre cei mai importanți critici de teatru din România.

Ministrul Culturii, după moartea lui George Banu: "Un exemplu profesional demn de urmat pentru noi"
Sursa foto: Facebook Ministerul Culturii
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Ian 2023   •   16:50

"Cu adâncă tristețe am primit vestea că marele om de teatru George Banu a murit astăzi, 21 ianuarie.

A fost o onoare să îl cunosc pe cel a cărui voce a fost, în teatrul românesc și european, printre cele mai respectate și apreciate, un exemplu profesional demn de urmat pentru noi.

George Banu a avut o activitate impresionantă și se situează în panoplia marilor personalități ale acestui popor, care prin toată munca lor au onorat cultura română, iar nouă ne rămâne datoria de a-i cinsti memoria așa cum se cuvine!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!" a transmis Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu

A murit George Banu, unul dintre cei mai importanți critici de teatru din România

Critic, eseist, profesor universitar de studii teatrale, George Banu s-a născut la Buzău și a studiat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti, secţia de Teatrologie-Filmologie.

Stabilit în Franța, a fost profesor de teatrologie la Sorbona, dar a predat și în Belgia, la Universitatea Louvain la Neuve. A fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (1994-2001) și director al Academiei Experimentale de Teatru (1991-2000).

Din martie 2013 a devenit membru de onoare al Academiei Române și a fost membru al UNITER. A primit numeroase distincții și premii, fiind Cavaler al Arts et des Lettres (1989), Cavaler al Palmes académiques, Cavaler al Meritului Național,

Ofițer Ordre des Arts et des Lettres. Totodată, este doctor Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene, iar din anul 2006 al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale", București.

În anul 2012, a primit Premiul Special al Festivalului Shakespeare 2012.

Scrierile sale au fost publicate de cele mai mari edituri pariziene și traduse în numeroasele limbi, a transmis Ministerul Culturii pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close