Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii și al Educației, întâlnire cu Coreea de Sud pentru noi oportunități de dezvoltare

Ministrul Culturii și al Educației, întâlnire cu Coreea de Sud pentru noi oportunități de dezvoltare

Lucian Romașcanu şi Sorin Cîmpeanu s-au întâlnit cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, duminică. "Discuțiile au vizat cooperarea în mai multe domenii de interes reciproc: cultură, educație, cercetare și în domeniul energiei", a precizat ministrul Culturii.

Ministrul Culturii și al Educației, întâlnire cu Coreea de Sud pentru noi oportunități de dezvoltare
Sursa foto: Facebook | Sorin Cîmpeanu
de Ioana Mircea    |    08 Aug 2022   •   11:24

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat duminică pe pagina sa de Facebook că alături de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a avut o întrevedere cu reprezentanții Coreei de Sud.

Potrivit postării, se pare că România și Coreea de Sud s-au întâlnit pentru a discuta oportunități cu privire la cooperarea în domenii precum cultură, educație, cercetare și energie.

Totodată, Lucian Romanașcu a afirmat că președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea ar prefera România ca destinație pentru prima sa vizită în străinătate.

"Astăzi am participat împreună cu ministrul Sorin Câmpeanu și alți colegi, la o întâlnire de lucru cu delegația Republicii Coreea, condusă de domnul Kim Jon-Pyo, președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea.

Trebuie menționat că al doilea om din statul coreean a ales România ca destinație a primei sale vizite în străinătate, un lucru extrem de onorant și care spune multe despre parteneriatul strategic România - Coreea de Sud.

Discuțiile au vizat cooperarea în mai multe domenii de interes reciproc: cultură, educație, cercetare și în domeniul energiei.

Astfel, extinderea cooperării in toate domeniile din sfera culturală, prin Ambasada RoK în România, reprezintă o prioritate pentru noi, urmând ca, împreună, să creionăm o agendă comună pentru perioada următoare" a precizat ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close