Antena 3 Actualitate Cultură Mircea Diaconu: „Dacă America are un complex față de Europa, acela este unul cultural și patrimonial”

Mircea Diaconu: „Dacă America are un complex față de Europa, acela este unul cultural și patrimonial”

25 Iul 2019   •   21:53
Mircea Diaconu: „Dacă America are un complex față de Europa, acela este unul cultural și patrimonial”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3

Mircea Diaconu, fost europarlamentar și fost director al Teatrului Nottara, a precizat în cadrul unei ”Ediții Speciale” că există diferințe notabile și vizibile între spațiul european și cel american.

În opinia sa, aceste diferențe sunt calitative, astfel, un american este pragmatic în abordarea sa și în finanțarea studiilor sale, pe când un european este mai tradițional în această abordare și se așteaptă ca statul să facă mai mult pentru individ.

„În România și în general în Europa, se practică finanțarea culturii, a educației. Suntem cu totul altă lume decât cea americană, care este pragmatică, este rece. Dacă America are un complex față de Europa, acela este cultural și patrimonial. Trebuie să ținem de acest lucru ca disperații. Trebuie să ne menținem identitatea, potențialul”, a subliniat actorul Mircea Diaconu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close