Antena 3 CNN Actualitate Cultură Monumentul istoric care va renaşte. După o investiţie de 15 milioane de euro, Hotelul Cişmigiu se redeschide

Monumentul istoric care va renaşte. După o investiţie de 15 milioane de euro, Hotelul Cişmigiu se redeschide

Monumentul istoric care va renaşte. După o investiţie de 15 milioane de euro, Hotelul Cişmigiu se redeschide
Sursa foto: Foto:skytrip.ro
27 Mar 2012   •   07:36

Hotelul Cişmigiu, cea mai veche clădire de pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitală, considerată monument istoric de către statul român, va fi redeschis în curând. Faţada hotelului este gata şi oricine  o poate admira. Arată la fel ca acum 100 de ani, când hotelul era singura clădire de pe bulevard.

Aproximativ 15 milioane de euro au fost necesari pentru ca hotelul Cişmigiu să renască. Mai bine de doi ani şi jumătate, 100 de muncitori au lucrat zilnic să facă din ruină palat.

Imobilul va găzdui singurul institut de limbă spaniolă din Bucureşti şi nu numai. Proiectul vine şi cu o noutate: un nivel subteran care să asigure parcarea a 36 de maşini.

Din respect pentru istoria "Cişmigiului", constructorii au depus eforturi pentru ca faţada hotelului să arate exact aşa cum arhitectul Arghir Culina şi inginerul Nicolae Nacu Pissiota au creat-o în 1912.

Central şi luxos, Hotel Cişmigiu a fost unul dintre cele mai căutate în anii '20. Poposeau aici, între pereţi decoraţi cu foiţe de aur, cele mai importante delegaţii.

După o perioadă de glorie, naţionalizat de comunişti în 1948, a început să piardă din culoare, iar la începutul anilor `70 a fost închis. După revoluţie, a devenit cămin al Facultăţii de Teatru.






×
Subiecte în articol: monument istoric istorie
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close