Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeul din Palatului Vechi al Băncii Naţionale a României, deschis publicului

Muzeul din Palatului Vechi al Băncii Naţionale a României, deschis publicului

Muzeul din Palatului Vechi al Băncii Naţionale a României, deschis publicului
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2010   •   23:40

Muzeul din holul mare al Palatului Vechi al Băncii Naţionale a României va fi deschis publicului, a anunţat, joi, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, citat de Mediafax.

"Muzeul deschis publicului este menit să reformeze memoria colectivă, să redea adevărul istoric, având şi un rol de a dezvolta cultura economică", a spus Isărescu, conform sursei citate.

Cei care vor vizita muzeul vor putea vedea, printre altele, Galeria guvernatorilor de la etajul I al clădirii, şi posibil Sala Consiliului.

Restaurarea Palatului Vechi a fost, potrivit lui Isărescu, o lucrare foarte complexă, însă arhitecţii şi constructorii au fost ingenioşi. "Dacă mi-au ieşit câteva fire albe în plus în aceşti ani, nu a fost din cauza colaboratorilor, ci a complexităţii lucrărilor", a declarat Isărescu.

El a subliniat din nou faptul că centrul vechi al Capitalei trebuie renovat şi reintrodus în circuitul turistic. "Necazul cu această ţară este că a trecut printr-o ruptură de 60 ani. Refacerea istorică este dificilă, nu numai arhitectural, dar, cum vedeţi, şi economic", a spus Isărescu.

În muzeul BNR se află o colecţie numismatică, fiind expuse monedele care s-au aflat în circulaţie de-a lungul timpului pe teritoriul României, începând cu monedele cetăţilor greceşti din secolul V î.Hr.

Palatul Vechi al BNR, situat în centrul istoric al Bucureştiului, a fost construit în anul 1890.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close