Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeul Luvru cere donaţii pentru achiziţionarea unui tablou

Muzeul Luvru cere donaţii pentru achiziţionarea unui tablou

Muzeul Luvru cere donaţii pentru achiziţionarea unui tablou
Sursa foto: Foto: actualite.portail.free.fr
17 Noi 2010   •   15:53

În vremuri disperate e nevoie de măsuri disperate.  A demonstrat-o conducerea muzeului Luvru din Paris, care a cerut donaţii de la public, ca să achiziţioneze un tablou. Pictura datează din secolul 16 şi costă 4 milioane de euro.

Celebrul muzeu parizian dispune de 3 milioane de euro pentru achiziţionarea operei de artă. Nu e însă suficient. Tabloul aparţine unui colecţionar privat care cere 4 milioane de euro pe el.  În lipsă de alternative, Conducerea Luvrului a cerut ajutorul publicului, ca să facă rost de restul banilor.

Tabloul e intitualt "Cele trei graţii" şi înfăţişează trei femei goale, purtând doar bijuterii la gât. A fost pictat în 1531. Binevoitorii care vor da bani pentru achiziţionarea pictuii vor apărea pe lista donatorilor de pe site-ul muzeului şi pe alte documente publice.

Conducerea Luvrului trebuie să strângă banii până în ianuarie ca să cumpere opera de artă. În caz contrar ea ar putea intra în popsesia unui alt colecţionar privat.  Reprezentanţii muzeului se tem că, în acest caz, tabloul ar putea fi scos din Franţa. Sau, dacă rămâne în ţară, el nu va mai fi expus public prea curând.

Muzeul Luvru cere donaţii

×
Subiecte în articol: muzeu tablou pictura donatii
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close