Antena 3 CNN Actualitate Cultură Noul sediu al Bibliotecii Naţionale va fi inaugurat astăzi

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale va fi inaugurat astăzi

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale va fi inaugurat astăzi
Sursa foto: Foto: business24.ro
de M.Z.    |    15 Dec 2011   •   08:14

Cea mai mare casă a cărţilor din România, care va adăposti peste 12 milioane de volume, şi-a deschis porţile, pentru o echipă Antena 3. Biblioteca Naţională, cea de-a treia clădire din România ca mărime, este o construcţie impresionantă, care va fi inaugurată astăzi.

Construcţia clădirii a început în timpul regimului comunist, dar instituţia nu a fost finalizată. Arhitecţii au modernizat vechea clădire şi au transformat-o într-una modernă, unde sticla s-a îmbinat cu granitul şi cu lemnul. Prin tavalul de sticlă, situat la o înălţime de 30 de metri, se vede cerul.

La parterul clădirii, pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, vor fi cafenele, spaţii de lectură şi expoziţii. Biblioteca are 14 săli de lectură, unde cărţile au fost aşezate pe rafturi, în funcţie de importanţa lor.

Noua Bibliotecă Naţională are şi spaţii pentru conferinţe sau expoziţii, iar în aulă pot intra 380 de spectatori.

Clădirea Bibliotecii Naţionale este a treia ca mărime din România. Are şapte niveluri şi a costat peste 100.000.000 de euro. Jumătate din bani au venit de la Ministerul Culturii, iar cealaltă jumătate de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Iubitorii de literatură vor putea merge la bibliotecă abia de anul viitor, din ianuarie.

 



×
Subiecte în articol: sediu carti inaugurare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close