Antena 3 CNN Actualitate Cultură Oprescu vrea să includă Centrul istoric în patrimoniul UNESCO

Oprescu vrea să includă Centrul istoric în patrimoniul UNESCO

Oprescu vrea să includă Centrul istoric în patrimoniul UNESCO
de M.Z.    |    05 Mar 2012   •   23:48

Primarul general Sorin Oprescu ia în calcul posibilitatea includerii Centrului istoric al Capitalei în patrimoniul UNESCO, luând exemplul primarului din Berna, potrivit Mediafax.

Primarul Bucureştiului se află într-o vizită oficială în Confederaţia Elveţiană, la Berna şi Geneva.

Primarul oraşului Berna, Alexander Tschäppät, i-a spus omologului său român că, prin includerea Centrul vechi al Bernei în patrimoniul UNESCO, gradul de responsabilizare al proprietarilor de clădiri din zona respectivă a crescut considerabil, fără niciun fel de implicaţii de natură financiară, precum acordarea de subvenţii, din partea nunicipalităţii Bernei, se arată într-un comunicat de luni al Primăriei Capitalei.

"O astfel de abordare merită a fi avută în vedere şi pentru Bucureşti. În această perioadă, poate mai mult decât oricând, este vremea oraşelor şi a colaborărilor dintre acestea în găsirea de soluţii comune, la probleme comune, ştiut fiind că, uneori, punţile dintre comunităţi se pot lega mai repede şi pot fi mai trainice decât cele dintre guverne", a spus Oprescu.

Sorin Oprescu a subliniat că intenţionează să beneficieze de pe urma experienţei Bernei în domeniul incinerării deşeurilor menajere, avantajele acestei metode fiind deja recunoscute, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu UNESCO centrul istoric vizita
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close