Antena 3 CNN Actualitate Cultură Piesa "Blonda, chiorul şi piticul", pusă în scenă la Cotroceni, pe 20 iulie. Accesul, doar pe bază de invitaţii

Piesa "Blonda, chiorul şi piticul", pusă în scenă la Cotroceni, pe 20 iulie. Accesul, doar pe bază de invitaţii

Piesa "Blonda, chiorul şi piticul", pusă în scenă la Cotroceni, pe 20 iulie. Accesul, doar pe bază de invitaţii
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
15 Iul 2011   •   21:34

Piesa "Blonda, chiorul şi piticul" se va juca la sala de spectacole din incinta Palatului Cotroceni, pe 20 iulie, de la ora 19.30, a declarat regizorul comediei, Ştefanis Lupu, citat de Mediafax. Lupu speră ca la spectacol să participe şi preşedintele Traian Băsescu.
 
Potrivit regizorului, piesa urmează să se joace pe 20 iulie, de la ora 19.30, la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, după ce a luat legătura cu reprezentanţii Preşedinţiei, în baza invitaţiei pe care a primit-o de la Administraţia Prezidenţială.
   
Totodată, Ştefanis Lupu a spus că accesul la spectacol se va face doar pe bază de invitaţii.
   
"Noi am vrut să punem în vânzare bilete, dar a fost mai complicat, fapt pentru care am decis ca accesul să se facă doar pe bază de invitaţii", a spus Ştefanis Lupu.

Punerea în scenă a piesei "Blonda, chiorul şi piticul" va avea un scop caritabil.

"Vrem să lansăm şapte tineri dramaturgi, iar cei care vor participa la spectacol vor putea să facă donaţii", a spus Lupu. Donaţiile vor putea fi lăsate într-o urnă amplasată la intrarea în sala de spectacole.
   
În luna mai, preşedintele Traian Băsescu a invitat trupa de artişti să joace piesa "Blonda, chiorul şi piticul" la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată care urma să fie stabilită de comun acord, şeful statului urmând să fie prezent în sală, alături de soţia sa, Maria Băsescu.

Băsescu a făcut această invitaţie după ce Ştefanis Lupu, regizorul comediei "Blonda, chiorul şi piticul", a declarat că directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut să schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat în continuare în respectiva instituţie.
   
În Bucureşti, la Sala Dal­les, a avut loc, la începutupremiera comediei "Blon­da, chiorul şi piticul". Regizorul a fost ameninţat că, dacă nu schimbă numele piesei, aceasta nu se va mai ju­ca, potrivit publicaţiei Jurnalul naţional. Şi chiar asta s-a întâmplat, la 21 de ani de la Revoluţie.

"E urât, nu mă aşteptam să se ajungă aici", a povestit Ştefanis Lupu, regizorul piesei şi iniţiatorul proiectului. Lupu a afirmat că în ziua de sâmbătă, chiar înainte de premiera piesei, a avut o discuţie absolut halucinantă cu directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, care i-a spus că trebuie să schimbe titlul piesei sau aceasta nu se va mai juca.

"Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", afirmă regizorul că ar fi spus directoarea.

Culmea este că "Blonda, chiorul şi piticul" nu este o piesă politică. Nu există personajele Udrea, Băsescu sau Boc – aşa cum poate v-aţi putea gândi. Spectacolul este o satiră a socie­tăţii de astăzi la care se râde foarte mult.

"Blonda, chiorul şi piticul" s-a mutat în Club La Scena.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close