Antena 3 CNN Actualitate Cultură Presa străină despre validarea alegerilor: Victoria lui Băsescu ar putea marca ieşirea din criza politică

Presa străină despre validarea alegerilor: Victoria lui Băsescu ar putea marca ieşirea din criza politică

Presa străină despre validarea alegerilor: Victoria lui Băsescu ar putea marca ieşirea din criza politică
15 Dec 2009   •   09:39

Decizia Curţii Constituţionale de la Bucureşti de a-l valida în funcţia de preşedinte pe Traian Băsescu este comentată în presa din străinătate. Juranaliştii de la France Press spun că, în acest fel, pe scena politică din România, se deschide calea către o anumită stabilitate, necesară pentru rezolvarea crizei politico-economice în care se regăseşte ţara noastră.

France Press scrie că decizia Curţii Constituţionale de a valida al doilea scrutin al alegerilor va permite formaţiunilor politice să înceapă negocierile pentru formarea unui nou guvern. Jurnaliştii francezi notează şi poziţia anunţată de PNL care şi-a declarat disponibilitatea de a discuta cu toate partidele pentru a forma un executiv.

AFP comentează apoi declaraţia lui Mircea Geoană prin care îi doreşte succes în noul mandat preşedintelui Traian Băsescu. Cu toate acestea, scrie AFP, Geoană a cerut formarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a stabili condiţiile în care s-au desfăşurat alegerile.

Confirmarea victoriei actualului preşedinte este anunţată şi de agenţia Reuters, care de asemenea vede în decizia Curţii Constituţionale un moment bun pentru a pune capăt crizei politice de la Bucureşti. Agenţia subliniază totuşi că victoria lui Băsescu a fost obţinută la diferenţă mică de voturi faţă de Geoană.

Victoria lui Traian Băsescu este comentată şi de Associated Press. Jurnaliştii britanici notează că în acelaşi timp o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene a sosit în România pentru a discuta despre acordarea împrumutului care a fost îngheţat în urma crizei politice.

Şi publicaţia franceză L'Express scrie despre decizia Curţii Constituţionale de a valida alegerile şi care a respins cererea de anulare a scrutinului depusă de Mircea Geoană.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu presa
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close