Antena 3 CNN Actualitate Cultură Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România

Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România

Prinţul Charles: Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Aug 2012   •   20:30

Prinţul Charles al Marii Britanii a declarat, într-un mesaj adresat organizatorilor festivalului Viv'Arte, care se desfăşoară între 1 şi 5 august, la Braşov, că este un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România, informează Mediafax.
   
Prinţul de Wales a ţinut să transmită un mesaj cu ocazia concertului aniversar din cadrul zilelor Viv'Arte, care va avea loc sâmbătă, de la ora 20.30, în Piaţa Sfatului din Braşov.
   
Concertul este, de altfel, evenimentul central al zilelor Viv'Arte, prin care este marcată împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea primei stagiuni estivale de muzică de orgă la Biserica Neagră.
   
Hans Eckart Schlandt, Corina Ibănescu, Valentin Mureşan, Paul Cristian şi Steffen Schlandt vor înfăţişa fascinanta istorie sonoră a instrumentelor cu clape. Clavicordul, spineta, virginalul, fortepiano-ul, pianul, positivul şi orga vor fi prezente într-un concert extraordinar transmis live în Piaţa Sfatului, din Biserica Neagră. Acestei idei s-a alăturat jurnalistul Cătălin Ştefănescu, cel care va îndeplini rolul de moderator al transmisiunii directe şi de ghid prin lumea propusă de cei cinci muzicieni braşoveni.
   
"Sunt profund mişcat că m-aţi rugat să transmit un mesaj în cadrul acestui eveniment special şi îmi pare nespus de rău că nu pot fi alături de dumneavoastră în persoană", şi-a început prinţul Charles mesajul.
   
"Daţi-mi voie să încep prin a vă felicita pentru continuarea unei lungi tradiţii a concertelor estivale de orgă, despre care mi s-a spus că a început acum şaizeci de ani. Sunt un împătimit admirator al patrimoniului cultural din România, din care şi muzica face parte, şi găsesc încurajator faptul că prin aceste concerte de orgă vă menţineti tradiţiile muzicale vii", mai scrie acesta.
   
Prinţul Charles le urează organizatorilor succes în demersul lor.
  

×
Subiecte în articol: printul Charles Brașov
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close