Antena 3 CNN Actualitate Cultură Publicarea unor fragmente din "Mein Kampf", împiedicată de justiţia germană

Publicarea unor fragmente din "Mein Kampf", împiedicată de justiţia germană

Publicarea unor fragmente din "Mein Kampf", împiedicată de justiţia germană
27 Ian 2012   •   10:48
Autorităţile germane au decis, miercuri, că iniţiativa editorului britanic Peter McGee de a lansa fragmente din volumul "Mein Kampf", de Adolf Hitler, pe piaţa din Germania pentru prima dată din 1945 încalcă legea drepturilor de autor, informează Mediafax.

Editorul britanic a anunţat, pe 16 ianuarie, că vrea să lanseze pe piaţa germană, joi, "o broşură de 12 - 15 pagini în care sunt incluse, pe de o parte, fragmente din «Mein Kampf» şi, pe altă parte, comentariile unor istorici celebri".
 
Miercuri, într-o scrisoare adresată cititorilor, editorul Peter McGee a declarat că urmează "să cenzureze el însuşi textul pentu a nu prelungi polemica" iscată de anunţul publicării în Germania a fragmentelor din "Mein Kampf".
 
"În ediţia de mâine (joi, n.r.), care va purta titlul «Cartea ilizibilă», am acoperit fragmentele din «Mein Kampf»", a spus McGee. Doar comentariile istoricilor vor fi vizibile în broşură.
 
"Mein Kampf" (lupta mea), scrisă de Führer în timp ce se afla în închisoare în 1924 - 1925, este interzisă din 1945 în Germania. Pe internet, versiunea în limba engleză poate fi cumpărată de pe site-urile de profil. Mulţi experţi spun că fragmente mari din această carte sunt disponibile şi în limba germană pe internet.
 
Ministerul de Finanţe al Bavariei a moştenit drepturile de autor asupra acestei cărţi şi monitorizează situaţia astfel încât să nu fie publicată.
 
Miercuri, un tribunal din Bavaria a stabilit că iniţiativa editorului britanic ar încălca drepturile de autor asupra lucrării.
 

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler carte
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close