Antena 3 CNN Actualitate Cultură Răpirea din serai: După poneiul roz, o altă expoziţie cu scandal la New York

Răpirea din serai: După poneiul roz, o altă expoziţie cu scandal la New York

Răpirea din serai: După poneiul roz, o altă expoziţie cu scandal la New York
01 Oct 2008   •   23:29

Unui artist român, care a vrut să participe în luna noiembrie la Chelsea Art Museum cu o lucrare în care sunt înfăţişaţi jurnaliştii români răpiţi în Irak, i s-a anulat participarea, anunţă FOXNews.com. Întâmplarea vine la cîteva luni de la acuzaţiile de antisemitism şi pornografie aduse Institutului Cultural Român din New York, în cazul poneiului roz cu zvastică.
Artistul român Cristi Pogăcean nu mai poate participa la expoziţia ?The Dialectics of Terror? din New York cu lucrarea "Răpirea din Serai", pentru ca aceasta ar glorifica terorismul, conform reprezentanţilor muzeului. Lucrarea lui Pogăcean promovează imagini de la televiziunea Al Jazeera cu cei trei jurnalişti răpiţi în Irak.

Curatoarea Manon Slome a anulat expoziţia şi a demisionat din funcţie după ce nu a fost de acord cu părerea preşedintelui Chelsea Art Museum, cu referire la ceea ce înseamnă sau nu arta, după cum a declarat Slome pentru FOXNews.com.
Tot în cadrul unei expoziţii la New York, dar organizate de Institutul Cultural Român (ICR), a fost prezentat un ponei roz cu svastică, care a stîrnit acuzaţii de antisemitism de peste Ocean şi care a reuşit să aducă ICR o anchetă din partea Senatului României.
Sursa foto: Cotidianul
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ICR New York Irak
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close