Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ritualul de purificare al lui Ovidiu Lipan Țăndărică: ”Durează vreo 20 de minute. Te eliberezi de tot ceea ce este lumesc și te apropii de lumină. E un moment sacru”

Ritualul de purificare al lui Ovidiu Lipan Țăndărică: ”Durează vreo 20 de minute. Te eliberezi de tot ceea ce este lumesc și te apropii de lumină. E un moment sacru”

Ovidiu Lipan Țăndărică a vorbit în cadrul emisiunii ”De-a Viața Ascunselea” despre concertele de toacă pe care le susține în România, dar și în afara granițelor țării.

Ritualul de purificare al lui Ovidiu Lipan Țăndărică: ”Durează vreo 20 de minute. Te eliberezi de tot ceea ce este lumesc și te apropii de lumină. E un moment sacru”
Sursa foto: Antena 3
de Florentina Fântânaru    |    30 Apr 2022   •   16:55

Artistul spune despre aceste spectacole că sunt ”un moment de purificare”, în care ”te apropii de Divinitate”.

„Eu am creat în ultima vreme Terra Nova, un proiect cu Maia Morgenstern, cu Irina Baianț, cu opera din Cluj. Un moment de purificare, energizare, vindecare cu vibrație înaltă. Toaca te purifică și te pătrunde. E o procesiune foarte amplă. Durează vreo 20 și ceva de minute și treci dintr-o fază în alta.

Când am prezentat-o la o biserică din Paris stăteau toți și se uitau că băteam pentru ei niște lemne. În momentul ăla te eliberezi de tot ceea ce este lumesc, de răutăți, de invidii și te apropii de lumină. E un moment absolut sacru și pentru aceia care o bat. Te apropii de Divinitate.

Mulți mi-au spus că li se face pielea găină și au lacrimi în ochi și nu știu de ce. Are o forță extraordinară. E o bucurie colectivă după momentul ăsta. Se aplaudă și vezi zâmbete.”, a povestit Ovidiu Lipan Țăndărică.

 

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close